Hlavní obsah

Ukončí Plzeň v Ostravě desetileté čekání na výhru?

PRAHA

Lepšího soupeře si pro ukončení neúspěšné série fotbalisté Ostravy nemohli přát. V sobotu na Bazaly přijede jedenáctá Plzeň, se kterou Baník deset let neprohrál (naposledy 0:1 po gólu Purkarta v květnu 1999). O motivaci budou mít domácí postaráno, vstup na zápas je totiž zdarma a ušlý zisk klubu zaplatí hráči.

Článek

Pátá Ostrava totiž před reprezentační pauzou prohrála v Příbrami 1:2. Plzeň naposledy remizovala v Českých Budějovicích 1:1.

Plzeň na jaře stále na první výhru čeká, naposledy naplno bodovala na konci listopadu proti Olomouci (4:0). V týdnu se Západočeši v přípravě střetli s Doubravkou, účastníka krajského přeboru porazili 3:1. Ostrava po zimním odchodu Galáska a Svěrkoše také tápe, vedle vítězství nad Teplicemi jen remizovala s Žižkovem. V Brně, na Slavii a v Příbrami svěřenci trenéra Večeři prohráli.

Tip pro sázkaře:
Ostrava na Plzeň umí zahrát a nezaváhá ani tentokrát. Po mizérii v Příbrami baníkovce nabudí plný dům, body zůstanou na severu Moravy.

Ostrava, v jejímž dresu může po 150. v lize nastoupit Metelka, na podzim vyhrála v Plzni 3:1. Baník vedl v 8. kole po poločase 2:0, trefili se Otepka a Lička, mezi oběma zásahy ještě neproměnil Svěrkoš penaltu. Po snížení Horvátha definitivně z penalty rozhodl druhým gólem v zápase veterán Otepka.

Baník postrádá zraněného Řezníka, uzdravil se už útočník Střihavka a po disciplinárním trestu za žluté karty už mohou nastoupit Neuvirth a Marek. Trenér Západočechů Vrba se kdysi s Ostravou nerozešel v dobrém a pro své hráče před sobotním zápasem vypsal blíže neurčenou prémii. Postrádat Vrba bude Rezka a Poláka.

Na vítězství Ostravy si můžete vsadit v kursu 1,61. Na výhru Plzně vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,8. Pokud věříte v remízu, je k dispozici kurs 3,6.

Reklama