Hlavní obsah

Arsenal hostí Manchester City, chce se přiblížit nejlepšímu triu

PRAHA

Plány na titul museli nejspíš fotbalisté Arsenalu letos vzdát, přesto by svěřenci trenéra Wengera ještě celky před sebou pozlobili. Londýňané jsou čtvrtí a na třetího městského rivala Chelsea ztrácejí šest bodů. V sobotu Arsenal hostí Manchester City, který jej jako poslední dokázal v Premier League porazit.

Článek

Ambiciózní celek, který neváhal začátkem září vysázet za Brazilce Robinha 42 miliónů eur (1,04 miliardy korun), předvádí nevyrovnané výkony. V poslední době se ale zlepšil a v tabulce je desátý.

„Citizens“ ale sbírají body téměř výhradně doma, mimo svůj stadión naposledy vyhráli v Sunderlandu na konci srpna 2008! Ve třetím kole tak jedinkrát v sezóně dokázali uspět na hřišti soupeře. Navíc britské listy spekulují o únavě pětadvacetiletého brazilského míčového kouzelníka.

Tip pro sázkaře:
Manchester City je na hřištích soupeře poloviční. Jeho brazilská hvězda Robinho bude navíc po návratu z kvalifikace MS 2010 unavená a Kanonýři využijí návratu ofenzivních opor Fábregase, Adebayora a Walcotta k vítězství.

Arsenal na jaře ještě neprohrál, z deseti zápasů pětkrát zvítězil a pětkrát remizoval. Naposledy kanonýři nebodovali v listopadu a právě na hřišti svého sobotního soupeře před 16 zápasy. Manchesteru City ve 14. kole vystříleli výhru Ireland, Wright-Phillips a Sturridge z penalty v nastavení.

Po zranění se Arsenalu vrací Fábregas, Adebayor a Walcott, na marodce ovšem stále zůstávají další opory. Van Persie, Eduardo, Nasri, Diaby a také český reprezentant Tomáš Rosický. V úterý pro Arsenal startuje čtvrtfinále Ligy mistrů, Kanonýři se představí ve Villarealu.

Na vítězství Arsenalu si můžete vsadit v kursu 1,55, na výhru Manchesteru City vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,5. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,5.

Reklama