Hlavní obsah

Vykročí Příbram za udržením v nejvyšší soutěži?

PRAHA

Soubojem o záchranu bude nedělní utkání 22. kola Gambrinus ligy mezi Bohemians Praha a Příbramí. Domácí nováček soutěže je třináctý, Příbram je o pouhý bod o příčku výše. Pokud Středočeši uspějí, mohou mít před sestupovými příčkami až dvanáctibodový náskok. Záležet bude na souběžně hraném utkání Žižkova v Mladé Boleslavi.

Článek

Zápas se hraje na Strahově, „domácí“ hřiště střížkovské Bohemky na Žižkově je totiž v katastrofálním stavu. „Určitě nám změna hřiště nepřidá, na Žižkově jsme se už cítili jako doma. Vůbec nechápu tohle rozhodnutí, ale musíme ho respektovat,“ mrzí vynucená změna trenéra Urbana, který má k dispozici kompletní kádr. Fotbalisté Bohemians na jaře vstřelili v pěti zápasech jediný gól a jestli svoji produktivitu nezlepší, budou mít po nadějném podzimu starosti.

Příbram venku nezvítězila od 3. října 2005 a ukončit sérii 36 neúspěchů v řadě by svěřenci trenéra Moralese chtěli už v neděli. V 21. kole sice překvapivě Středočeši porazili Ostravu 2:1, do té doby ale na jaře na vítězství čekali. Ve čtyřech zápasech jen dvakrát remizovali. Navíc během reprezentační přestávky Příbram prohrála dohrávku s Teplicemi 0:3.

Podzimní utkání vyhrála Příbram, které po gólu hostujícího Kincla dokázala ještě do přestávky průběh otočit zásahy Huňy a Pleška. V podzimním vzájemném duelu se poprvé v lize představil příbramský Fantiš, kterého v zimě testoval Celtic Glasgow. Příbram spoléhá na kanonýra Huňu, který v aktuálním ročníku nastřílel už 11 gólů. Proti Teplicím ale Huňa pro střevní potíže chyběl. Zraněná je dvojice Pleško - Müller.

Na vítězství Bohemians si můžete vsadit v kursu 2,15, na výhru Příbrami vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,3. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,85.

Reklama