Hlavní obsah

Tipérův tip: Dnešní zápas druhé francouzské ligy!

Pondělní nabídka je tradičně slabší a po sázkově nabitém víkendu je pro sázkaře právě pondělí „oddechovým“ dnem. Přesto si občas něco vybereme z fotbalových dohrávek.

Foto: rclens.be

Radost fotbalistů Racingu Lens ze vstřelené branky.

Článek

AMIENS-LENS 2. francouzská liga, dnes od 20:30 hodin

Přemýšlel jsem nad dvěma zápasy, nakonec vynechávám dohrávku domácí nejvyšší soutěže mezi Spartou Praha a Slovanem Liberec s úvodním hvizdem v 17:15 hodin, kde jsou vypsány kursy (1,57 – 1,11 – 3,70 – 2,11 – 4,80). Mně osobně přijdou hodnotné kursy především na neprohru Liberce a případnou překvapivou výhru hostí… Ale tomuto zápasu se v analýze věnovat nebudeme.

Podíváme se do země skvělého vína a sýrů – Francie. Tam je od 20:30 hodin na programu dohrávka 30.kola mezi Amiens a hostujícím Lens. Domácí Amiens sehráli s hosty z Lens zatím jediné vzájemné mistrovské utkání 24.října 2008 a Lens zvítězili 2:0. Hosté totiž ještě v loňské sezóně hráli nejvyšší francouzskou soutěž a letos se dle očekávání snaží o okamžitý návrat mezi francouzskou elitu. Amiens jsou na 17.pozici, pouhé jedno místo o pásma sestupu. Na osmnácté Chateauroux má domácí celek náskok 2 bodů a na devatenáctý Reims tří bodů. Amiens mají však dnešní dohrávku k dobru.

Hosté z Lens figurují zatím na třetí příčce se ztrátou jednoho bodu na vedoucí Strasbourg a stejnou ztrátu mají i na druhé Méty. Je tedy zřejmé, že případným dnešním vítězstvím se Lens posune do čela tabulky.

Domácí Amiens mají letošní bilanci 7–11–11, skóre 26:29. Hosté 16–6–7, skóre 37:27. Na domácím hřišti patří Amiens rovněž sedmnáctá příčka s bilancí 4–7–3 (13:10), hosté jsou na hřištích soupeřů absolutně nejlepší s bilancí 7 výher, 4 remízy a pouhé 3 porážky (aktivní skóre 18:16)!

Rovněž současná forma obou týmů je diametrálně odlišná, Amiens mají asi aktuálně nejslabší formu ve druhé lize, Lens patří mezi nadprůměrné týmy. Z pěti domácích zápasů v roce 2009 vyhráli Amiens jediný hned v lednu proti Montpellier, následně remizovali se Chateauroux a Sedanem. Jako poražení odešli z Bastií a v posledním domácím utkání i s nejslabším týmem soutěže Nimes (0:1)!

Amiens má aktuální sérii tří porážek v řadě se skóre 1:5!

Lens odehrál v roce 2009 šest ligových zápasů na soupeřových hřištích a prohrál jediné v lednu na hřišti Boulogne. Dále si připsal tři remízy a dvě výhry. Vítězně dokonce odjížděl Lens z aktuálně druhých Mét (1:2)!

Fotbalisté Lens mají sérii dvou remíz, když oba zápasy skončily bezbrankovou remízou.

Vzhledem k „bezzubému“ útoku Amiens a velmi dobré obranné hře Lens nelze očekávat nějakou extra přestřelku, ale věřím, že hosté alespoň jeden gól vstřelí a odjedou z Amiens se třemi body. Kurs 2,40:1 je odpovídající riziku, kterému však musíme přizpůsobit vklad.

Tipérův tip: výhra hostů za 2,40

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články