Hlavní obsah

Tipérův tip: Boj o bronz v Polsku!

Dnes se trochu netradičně zaměříme na ženský polský basketbal. Myslím, že si mi podařilo najít „hodnotný“ tip :-) V pátek začínají v Polsku boje o medaile a od 18:30 bude zahájena série o 3. místo mezi neúspěšnými semifinalistkami.

Článek

CCC POLKOWICE – TS WISLA CAN-PACK KRAKÓW Polská liga, basketbal ženy, pátek 17. 4. 2009 od 18:30 hodin

Polkowice překvapivě v semifinále nestačily na Gorzow Wielkopolski a prohrály 0:3 na zápasy, i když měly vzhledem k lepšímu umístění výhodu domácího prostředí. Prohrály však úvodní dva zápasy na domácí palubovce (62:67, 67:76) a třetí utkání na hřišti Gorzowa sen Polkowic o finále ukončilo (52:68).

Kraków měl v semifinále podstatně těžšího soupeře v podobě týmu Gdynia Lotos a průběh všech tří semifinálových zápasů potvrdil teoretické předpoklady – Wisla Kraków neměla šanci a po dvou jasných porážkách na hřišti Gdynia Lotos (57:78, 60:81) přišla i jasná prohra na domácí palubovce v Krakowě (42:60).

Dnes tedy začíná souboj o bronz a vzhledem k lepšímu postavení v tabulce po základní části mají výhodu domácího hřiště v úvodním střetnutí Polkowice (druhé po základní části). Kraków, čtvrtý po základní části musí, pokud se chce radovat z bronzu, vyhrát alespoň jeden zápas v Polkowicích.

Dá se předpokládat vyrovnaný souboj a bude rozhodně záležet na tom, jak se zklamané hráčky po semifinálové sérii dokáží motivovat na boj o bronz. Osobně však nepovažuji hosty z Krakowa za favority dnešního utkání a nesouhlasím s názorem bookmakerů Tipsportu.

Tipsportem vypsaný kurs 2,05 na výhru domácích Polkowic považuji za hodnotný. Navíc při sázce alespoň za 777 Kč splňuje tip na Polkowice podmínku sázky „777“ a tiket je vsazen bez manipulačního poplatku.

Oba týmy se v Polkowicích střetly naposledy 11. března 2009 a domácí zvítězili 70:66, zajímavostí je, že na výhru Polkowic před měsícem byl vypsaný kurs dokonce 2,8:1!

Tip: vítězství Polkowic s kursem 2,05

Reklama