Hlavní obsah

Tipérův tip: Basketbalové tikety!

Dnes jsem již neměl v plánu přidat tip na web, neboť nemám dokončený ani připravovaný Blog, ale vypsané kursy na druhé zápasy čtvrtfinále NBA mě k tomu „přinutily“ :-)

Článek

PORTLAND TRAIL BLAZERS – HOUSTON ROCKETS NBA, basketbal – muži, středa 22. 4.2 009 od 04:00

NBA se dostala do té dramatičtější fáze – play off a já zatím vývoj jednotlivých sérií sleduji :-) Očekával jsem sice „komplikovanější“ dění v prvních zápasech a proto jsem „akci“ vynechal, ale průběh jednotlivých sérií mě překvapil. Roli favorita zvládl doma pouze Cleveland proti Detroitu. Domácí porážku si připsalo San Antonio s Dallasem, Portland s Houstonem a dokonce i Boston s probouzejícím se Chicagem! V neděli večer a v noci na pondělí jsou na programu další série, ale mě zaujaly vypsané kursy na druhý zápas mezi Portlandem a Houstonem. Hned na úvod napíšu, že 1,80 na výhru domácího Portlandu mi přijde velmi atraktivní, osobně bych vypsal výhru domácích Blazers kolem 1,50!

Je však potřeba říci, že Portland v prvním zápase doslova seřezaly houstonské „rakety“. Houston vyhrál v Portlandu o 27 bodů! První zápasy play off ukázaly, že se může stát opravdu cokoliv. Houston nastupoval do série nikoliv v pozici favorita, nicméně první zápas vyhrál a je jasné, že k postupu mu bude stačit vyhrávat zápasy na domácím hřišti.

Portland v úvodním střetnutí zaplatil „nováčkovskou“ daň, protože tým je složen z hráčů, kteří nemají prakticky žádnou zkušenost s duely play off. A ačkoliv patřil Portland v základní části NBA na domácích palubovkách na čtvrté místo za Clevelandem, Lakers, a Bostonem, vstup do play off byl jiný. Připomenu, že Portland doma ze 41 zápasů 34 vyhrál a pouze sedmkrát prohrál! Naopak Houston v základní fázi ligy ze 41 zápasů vyhrál venku 20 utkání.

Na úvod play off se potvrdil předpoklad, že Portland bude mít problém s bráněním podkošového obra Yao Minga, který dal 24 bodů a přidal 9 doskoků. Neuvěřitelná je statistika střelby 9/9 (100 %) a trestných hodů 6/6 (100 %)! Mimořádný výkon však podal Aaron Brooks v dresu Rockets – 27 bodů, když jeho průměr v sezoně je 11,2 bodu na zápas. Houston i v play off bude hrát bez své největší hvězdy Tracyho McGradyho.

Portland prohrál výrazně úvodní zápas na doskoku (30:44), ale ve středu ráno bude jiný den a zcela jistě i jiný souboj. Houston odjede již tak z Portlandu se splněným úkolem, neboť teď výhodu rozhodujícího zápasu na domácí palubovce „převrátil“ na svoji stranu. Z méně zkušených hráčů Portlandu opadne nervozita a budou hrát zcela jistě lépe.

Netvrdím, že Portland ve druhém zápase zvítězí, mimochodem, v play off NBA nelze tvrdit o žádném utkání, že dopadne tak nebo onak. Ale kurs 1,80 na vítězství Portlandu má skutečnou „hodnotu“. S tipem přicházím nyní, neboť dle mého názoru bude kurs klesat.

Tipérův tip: vítězství Portlandu s kursem 1,80

Reklama