Hlavní obsah

HAŠEK SE VRACÍ! Vsaďte si na něj!

Senzace je na světě! Legendární hokejový brankář Dominik Hašek se na podzim vrátí v dresu HC Moeller Pardubice do české extraligy! A na své tradiční přilbě s drátěným košíkem bude nosit oranžovou viktorku, neboť Tipsport je partnerem návratu Dominika Haška.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana se do špičkového hokeje znovu zapojí po jedné sezoně pauzy. Ta následovala po loňském zisku druhého Stanley Cupu s Detroitem a oficiálním ukončení kariéry v zámořské NHL. Teď je Dominik Hašek opět hladový po úspěchu a vítězství, jak bývalo v jeho případě vždy zvykem.

Jak se mu na domácím ledě povede? Na to si můžete vsadit! Bookmakeři Tipsportu připravili k mimořádné události zvláštní kursovou nabídku. Odpovězte ve svých tiketech na otázky kolem comebacku Dominátora.

Odchytaná utkání v základní části extraligy:
0 – 391,55:1
40 – 522,15:1
Utkání s nulou v základní části extraligy:
0 – 41,8:1
5 a více1,8:1
Olympijské hry ve Vancouveru:
bude nominován3,6:1
nebude nominován1,2:1

Hašek se v dresu Pardubic, které ho vychovaly, předvede po dlouhých patnácti letech. Naposledy za ně odchytal dva zápasy v sezoně 1994/95, kdy část zámořské sezony škrtla výluka v NHL. Do Spojených států odešla evropská hvězda v roce 1990. S Chicagem, které Haška draftovalo v roce 1983 jako 199. v pořadí, se později dostal až do finále Stanley Cupu, ale zároveň bojoval s nedůvěrou.

Zlom přišel s výměnou do Buffala, v němž gólman s rozevlátým stylem okouzlil. Šestkrát získal Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře soutěže a dvakrát mu připadla Hart Memorial Trophy pro nejužitečnějšího hráče. Za splněním dlouho nenaplněné touhy po Stanley Cupu nakonec odešel do Detroitu Red Wings. Má i dva české tituly, s Pardubicemi na ně dosáhl v letech 1987 a 1989.

Reklama