Hlavní obsah

Tipérův tip: Sázka na basketbalové střelce!

Tentokrát si poprvé představíme v reálu sázku na basketbalové střelce v jednotlivých zápasech. Nastudováním utkání i statistik jsem strávil velké množství času, nicméně výsledek se dostavit nemusí. Přece jenom průběhy duelů mohou být dost odlišné od předpokladů a navíc NBA se dostala do fáze play off!

Foto: CO

Tipérův blog

Článek

DETROIT – CLEVELAND 3. zápas play off NBA, sobota 25. 4. 2009 od 01:00

Jednu hodinu po půlnoci se v Detroitu představí Cleveland, který v poklidu vyhrál oba domácí zápasy (102:84, 94:82) a směřuje do Detroitu s cílem alespoň jednou zvítězit. Z tohoto zápasu se mi nejvíce líbí nabídka na Maurice Williamse z Cleveland Cavaliers. Hladina je vypsána na úrovni 19 bodů, ale očekávám, že „Mo“ tolik bodů v Detroitu nevstřelí. Má sice průměr 17,8 bodu na zápas, což by zhruba odpovídalo vypsané hranici, ale v Detroitu se bude dbát na obrannou hru. Očekávám výsledný počet bodů kolem 175. Tajný tip 84:91 pro Cleveland :-) Z toho mi vychází předpoklad pro Maurice Williamse na hranici 14 bodů. Tedy čtyřbodová rezerva pro under…

Tipérův tip: M. Williams 0–18 bodů za 1,85

PHILADELPHIA – ORLANDO 3. zápas play off NBA, sobota 25. 4. 2009 od 02:00

„Phila“ přivítá doma favorizované Orlando, ale Philadeplphia dokázala překvapivě vyhrát na palubovce Magic hned úvodní zápas série o dva body (100:98) a přes porážku v druhém utkání (87:96) mohou být hráči „76ers“ spokojeni. Tato série slibuje zajímavou bitvu a těžko hledat favorita série, natož každého jednotlivého zápasu :-) I zde jsem vybral sázku na počet bodů pod vypsanou hranici, tentokrát nevěřím, že by Thaddeus Young šel přes 18 bodů. Hráč domácí Philadeplphie má sice v play off průměr 17 bodů na zápas, ale v dlouhodbé části NBA je na 15,3 bodech. Navíc očekávám ve Philadeplphii menší počet bodů než v Orlandu a Young by neměl jít na nebo přes vypsanou hranici 19 bodů. Mohl by vstřelit mezi 13 až 15 body… Tajný tip, výhra Orlanda o pět bodů (91:96) :-)

Tipérův tip: T. YOUNG 0–18bodů za 1,85

NEW ORLEANS – DENVER 3. zápas play off NBA, sobota 25. 4. 2009 od 19:00

První hráč, kterému věřím, je Chris Paul :-) Famózní „CP3“ sice zůstal hodně za očekváváním na palubovce Denveru, kde měl průměr „jen“ 17,5 bodu, doma však očekávám jeho koncert. New Orleans se bez jeho dispozic prostě neobejde. Pokud chce ještě reálně myslet na postup, musí bezpodmínečně vyhrát oba domácí zápasy. A Chris Paul je rychlostně a střelecky skvěle vybavený. „Horneti“ musí jednoznačně hrát na Chrise, měl by mít dostatek střeleckých pozic a asi i dost střel z čáry trestných hodů. Vypsaná hranice 23 bodů je na jeho sezonním průměru. Chris Paul je proti Denveru schopen dát mezi 25 až 30 body, navíc v tomto zápase nebude dominantní upnutá obrana. Skóre by se mohlo blížit 200 bodům… Tajný tip: výhra New Orleans 98:97 :-)

Tipérův tip: C. PAUL 23 bodů a víc za 1,85

MIAMI-ATLANTA 3. zápas play off NBA, neděle 26. 4. 2009 od 00:30 hodin

Další vyrovnaná série bude pokračovat v Miami, které dokázalo vyhrát jeden zápas v Atlantě. Po debaklu (64:90) se probudili střelci Miami a Heat vezou domů i výhru (108:93). I třetí zápas by mohl být nesmírně vyrovnaný a těžko se odhaduje vývoj této série. Osobně více věřím Miami, které má ve svém středu fantastického Dwyanea Wadea! Moje sázka však směřuje na jeho kolegu Michaela Beasleyho, kterému bookmakeři Tipsportu vůbec nevěří. Hranici 14 bodů by měl Beasley dosáhnout a myslím, že je reálné, aby nastřílel kolem 17 bodů. Tedy o něco více, než je daná hranice. Beasley má v play off sice pouze 11 bodů na zápas, ale sezónní průměr je 13,9, tedy přesně na vypsané hranici. Proti Atlantě by se však měl hrát relativně útočný basket a věřím, že alespoň 14 bodů padne. Druhým tipovaným hráčem v tomto zápase je „tahoun“ Atlanty Joe Johnson, na kterého je vypsaná hranice 21 bodů. Tentokrát však nevěřím, že Joe tuto hrancici dá, protože čekám, že body Hawks si rovnoměrněji rozdělí právě Johnson, Smith, Bibby, Horford a Williams. Myslím, že reálně by měla být hranice vypsána kolem 18 bodů. Tajný tip na výsledek: 95–92 :-)

Tipérův tip: M. BEASLEY 14 bodů a víc za 1,85 + J.JOHNSON 0–21 bodů za 1,85

LIBEREC – PROSTĚJOV 2. zápas play off Mattoni NBL, pátek 24. 4. 2009 od 18:00

Kondoři utrpěli debakl v Prostějově a jedou domů s cílem vyhrát. V případě porážky to může být za určitých okolností poslední zápas Kondorů v liberecké Tipsport aréně! První zápas této čtvrtfinálové dvojice provázely obrovské emoce. Diskvalifikační chybu obdržel klíčový hráč Prostějova Ian Hanavan. Aby těch emocí nebylo málo, tak tým z Prostějova umístil na svůj web sestřih ze zápasu s komentářem, který určitě vášně na obou stranách neuklidní. Zápas v Liberci bude atraktivní, vždyť na rozehrávce proti sobě nastoupí Daniel Gajdošík a Štěpán Vrubl. Oba hráči táhli ještě loni v lize tým Brna. Navíc i Jiří Černošek hrál v minulosti v dresu Prostějova. Věřím, že jako správný kapitán „potáhne tým“, vyvaruje se zbytečných faulů a stráví na palubovce co nejvíce minut. Vstřelit 11 bodů je jistě v jeho možnostech a této hranici věřím. Otázkou zůstává, zda nastoupí zraněný liberecký pivot Martin Marek. Pokud by nastoupil, byla by i výhra Liberce reálná…

Tipérův tip: J. ČERNOŠEK 11 bodů a víc za 1,85

HOUSTON – PORTLAND 3. zápas play off NBA, sobota 25. 4. 2009 od 03:30

I tato série je zatím vyrovnaná 1:1, ale já očekávám, že „Rakety“ z Houstonu si postup nenechají utéct. Houston by měl vyhrát oba domácí zápasy, neboť i v Portlandu byl lepším týmem (108:81, 103:107). Houston má mnohem zkušenější mužstvo a paradoxně mu pomáhá zranění největší hvězdy Tracy McGradyho. Ten letos neměl obvyklou formu a byl spíše „požíračem balónů“, než že by měl nějaký výraznější přínos. Tracy je hvězdou a pochopitelně na něho směřovalo velké množství přihrávek, ale letošní úspěšnost při střelách byla slabá. Houston má však jiné, velmi dobré střelce, kteří mezeru po McGradym zacelili. Ron Artest, Aaron Brooks nebo Luis Scola umějí vypálit z dálky i ze střední vzdálenosti. Na domácí palubovce bude však ještě výraznější pivot Yao Ming, kterého budou hráči Portlandu bránit pouze velmi obtížně. Myslím, že Houston vyhraje doma výraznějším rozdílem.

Tipérův tip: výhra Houstonu za 1,45

Na tiketu jsou ještě zařazeny dva zápasy baseballové MLB:

Kansas City – Detroit (25. 4. 2009 02:10)

1 Výhra domácích

NY Mets – Washington (25. 4. 2009 01:10)

1 Výhra domácích

Tiket je tentokrát poměrně obsáhlý. Z nabízených příležitostí si můžete vybrat pouze ty, které se vám zdají hodnotné a doplnit je případně svými dalšími tipy.

Reklama