Hlavní obsah

Střet gigantů ve Final Four!

Čtyři kolosy usilují o triumf v basketbalové Eurolize. Který tým ovládne starý kontinent? Tajenku rozluští Final Four v Berlíně. Zálusk na prestižní trofej má i jediný český zástupce v elitním kvartetu, křídelník Barcelony Luboš Bartoň.

Článek

CSKA MOSKVA – BARCELONA (1,6 – 1,45 – 16 – 2,05 – 2,4) Na obhájce trofeje, mocný CSKA Moskva, se v Berlíně pokusí vyzrát basketbalisté Barcelony s jediným českým zástupcem ve Final Four Lubošem Bartoněm. Křídelník katalánského klubu je po Jiřím Zídkovi a Jiřím Welschovi třetím Čechem, který se představí v soubojích elitního kvarteta. Ve sbírce už má Bartoň vítězství v Eurocupu a Uleb Cupu. Největší pohár mu ale zatím chybí. Cestu do semifinále Evropské ligy si Barcelona zajistila výhrou v rozhodujícím pátém čtvrtfinálovém zápase nad dalším španělským celkem Tau Ceramica. Týmový „dělník“ Bartoň v klíčové bitvě odehrál jen necelých sedm minut, přesto byl jedním z nejplatnějších hráčů. Kromě čtyř bodů si připsal pět doskoků a dva zblokované míče. „CSKA sází na agresivní obranu a o jeho síle svědčí to, že je ve Final Four posedmé za sebou. Barcelona těží ze skvělé ofenzivy. Pokud dokáže využít svoji převahu pod košem, kde dominují silově hrající Santiago s Vazquezem, má velkou šanci uspět. V její prospěch hovoří i kvalitnější lavička,“ uvedl bookmaker Tipsportu Petr Karlík.

Kolik minut odehraje Luboš Bartoň? Tipsport vypsal sázky, které se týkají jediného českého hráče. Zahraje si Luboš Bartoň proti CSKA nejdéle 10 minut? Vsaďte si v kursu 1,85:1. Stejný kurs bookmakeři nasadili k možnosti, že bude hrát delší dobu. Výzvou jsou také handicapové sázky. Dopřejte Barceloně osmibodový náskok a vsaďte si na výhru CSKA v kursu 2,7:1. Míříte na extra vysoké kursy? Při součtu 141 bodů v zápase můžete trefit kurs 35:1.

PANATHINAIKOS – OLYMPIAKOS (1,63 – 1,48 – 15,5 – 2,02 – 2,31) Městští rivalové z Atén bojují o titul v domácí lize, tentokrát se vášně na palubovce i v hledišti přenesou do Berlína. Na kterou stranu se přikloní bohové z řeckých bájí? „Pro zelený soubor kouče Obradoviče je nezbytné, aby byl k dispozici nejlepší euroligový obránce Diamantidis, jenž má zdravotní problémy,“ poznamenal Petr Karlík. „Klíčové bude i to, zda se Panathinaikosu podaří ubránit mimořádně rychlé rozehrávače Olympiakosu Halperina s Greerem. Panathinaikos má menší výhodu pod košem, kde se dokážou velmi dobře prosadit Batiste a černohorský kolos Pekovič,“ dodal bookmaker. Soupeři se letos utkali dvakrát. Pohárový zápas vyhrál Panathinaikos 80:70, v lize se radoval Olympiakos z těsného vítězství 77:75. V berlínské bitvě kursoví experti favorizují tým s trojlístkem ve znaku. Kdo lépe zvládne další díl nekonečného měření?

Reklama