Hlavní obsah

Favorité NHL jdou do boje!

Bookmakeři Tipsportu jim přiřkli roli hlavních favoritů NHL. Pro Detroit Red Wings (kurs 2,75:1 na vítězství v soutěži) a Boston Bruins (5:1) v noci na sobotu začne další díl honby za hokejovým svatým grálem v podobě Stanley Cupu. Oba týmy vstoupí prvními zápasy do semifinálových sérií play off svých konferencí.

Článek

Detroit obhajuje loňský triumf v soutěži. A roli letošního lídra Západu převzal poté, co se hned v 1. kole play off poroučelo San Jose, držitel Prezidentovy trofeje pro nejlepší celek základní části NHL. „Rudá křídla“ si naopak hravě poradila s Columbusem, který vyřídila ve čtyřech zápasech. Teď narazí na Anaheim, což je předloňský šampion.

„Kačeři“ se do vyřazovacích bojů prodrali z posledního místa, jenže pak si hned smlsli na San Jose v poměru 4:2. Základ úspěchu položili dvěma úvodními výhrami na kluzišti soupeře, což může být pro Detroit jistým varováním. Favoritem ovšem budou domácí (kursy 1,71 – 1,19 – 3,90 – 1,90 – 3,70), neboť vzájemná bilance ze základní části hovoří jasně: tři ze čtyř duelů vyhrál Detroit, jen v tom úvodním se až po prodloužení radoval doma Anaheim.

Boston v základní části posbíral ještě o čtyři body víc než Detroit. Celek ze zakládající šestky NHL čeká na Stanley Cup už 37 let, tenhle velký sen nedokázal splnit třeba ani legendárnímu obránci Rayi Bourqueovi, který za ním musel odejít do Colorada. Teď mají Bruins konečně šanci. A jdou za ní opravdu mohutně, vždyť na úvod play off vyřídili 4:0 Montreal, nejúspěšnější klub historie, s nímž loni ve stejné fázi vypadli.

Na řadě je Carolina, překvapivý „povýlukový“ vítěz z roku 2006. Jenže ta se také nevzdala a udolala v sedmi zápasech New Jersey, třetí tým Východní konference. Nezlomnost předvedli Hurricanes v sedmém zápase, v němž ještě 80 vteřin před koncem prohrávali 2:3. Za 48 vteřin už byl ale stav 4:3 a „ďáblové“ padli. Vyhlídky před úvodním soubojem v Bostonu však nejsou pro Carolinu nijak optimistické (kursy 1,80 – 1,22 – 3,80 – 1,80 – 3,40) – oba celky se v tomto ročníku střetly čtyřikrát a vždy zvítězili „medvědi“, nejprve dvakrát 4:2 doma a venku a pak dvakrát 5:1, opět doma i venku. Zajímavá tak může být sázka na 6 a více gólů v zápase v kursu 1,9:1.

Reklama