Hlavní obsah

Kdo postoupí do finále slovenského poháru?

Před úterními odvetami jubilejního 40. ročníku slovenského poháru mají blíže do finále domácí týmy MFK Košice a Artmedia Petržalka. Košice si před necelými dvě týdny překvapivě poradili s favorizovaným Slovavanem Bratislava 1:0 a v Ružomberoku se radovala z vítězství 3:1 Artmedia.

Foto: čtk

Luboš Reiter z Artmedie (vpravo) a hráči Dynama Minsk Kiryl Pauljučak (uprostřed) a Siarhei Pavlikovich v utkání 2. předkola Poháru UEFA.

Článek

Košičtí fotbalisté nemohou na semifinálovou odvetu počítat se Smrekem, Džoganem, Janičem a distancovaným Nemanjem Matičem. „Před sezonou by nikdo nepředpokládal, že budeme krůček od finále poháru. Pro naše mladé mužstvo je to velký úspěch. Po výhře na Slovanu nám stačí v odvetě remíza, uděláme všechno pro to, abychom postoupili“, uvedl asistent trenéra MFK Košice Jaroslav Galko.

Bookmakeři Tipsportu favorizují mírně hostující Slovan Bratislava, na nějž si můžete vsadit při kursu 2,3:1. S kursem 2,7:1 můžete trefit druhé vítězství MFK Košice. Situaci ve svých rukách a nohách mají i fotbalisté Artmedie Petržalka, kteří jsou současným obhájcem slovenského poháru. Vítězství 3:1 v Ružomberoku by si měla Artmedia v domácím prostředí pohlídat a v cestě do finále by jí nejspíš mohlo zastavit už jen velké překvapení. „Pro nás je to vrchol sezony, každý ví, že jsme si vytvořili dobrou pozici, ale ani v odvetě nesmíme nic podcenit“, poznamenal trenér mužstva Michal Hipp.

Kursoví experti jednoznačně favorizují vítězství domácí Artmedie, tudíž i postup bratislavského klubu do případného finále (1,63 – 1,13 – 3,70 – 2,01 – 4,40).

Reklama