Hlavní obsah

Tipérův tip: Liberec o 11 bodů neprohraje!

Dnešní tip posílám z cesty do Prostějova, kam k rozhodujícímu pátému zápasu čtvrtfinále basketbalové Mattoni NBL míří Kondoři Liberec. Jsem přesvědčen, že Liberec na Moravě neprohraje o 11 a více bodů, volil bych proto tento handicap v kursu 1,85:1.

Foto: CO

Tipérův blog

Článek

BK Prostějov – Kondoři Liberec 5. zápas čtvrtfinále Mattoni NBL, 6. 5. 2009, 18:00

Jedná se o jedinou čtvrtfinálovou sérii, která dospěla až do pátého zápasu. Oba týmy vyhrály svá domácí utkání. Liberec to dokázal i přesto, že ke čtvrtému zápasu nastoupil v Děčíně. Zajímavou událostí bylo během série oznámení prodeje liberecké licence do Brna, které přišlo po třetím zápase, v němž se Prostějov ujal vedení 2:1. Liberec přesto nesložil zbraně, semkl se a ve čtvtrtém střetnutí, které mohlo být jeho posledním v lize, jednoznačně Prostějov díky nasazení a bojovnosti přehrál.

Dnes se tedy rozhodne o posledním semifinalistovi. Prostějov rozhodně pátý zápas nechtěl a bude v něm pod obrovským psychickým tlakem. Klíčem k úspěchu Liberce bude ubránění ostrostřelce z perimetru Hurla Beechuma. Dalším klíčovým mužem Orlů je pivot Ian Hanavan, který ve druhém a třetím zápase stál kvůli disciplinárnímu trestu.

Kondoři budou v plné sestavě i s Martinem Markem na pozici pivota. Do sestavy se vrací také kapitán Černošek, který ve čtvrtém utkání nehrál. O motivaci hráčů i klubu svědčí fakt, že Liberec přijel na Moravu už v úterý a připravuje se na rozhodující zápas. Navíc vzhledem k předchozím soubojům série se obě mužstva znají a Severočeši vědí, jaké zbraně budou na soupeře působit. Pokud rozhodčí nepodlehnou tlaku publika a napjaté atmosféře, mělo by být utkání až do koncovky vyrovnané. Na rozehrávce jsou liberečtí lepší než prostějovská dvojice rozehrávačů. Ze strany Orlů hrozí nebezpečí z perimetru a od podkošové dvojice Hanavan – Miller.

Liberečtí hráči se chtějí ještě alespoň jednou vrátit domů, aby se mohli rozloučit se svými fanoušky. Myslím, že to je extrémní motivace a Kondoři nechají na palubovce všechny síly a budou bojovat, ať bude bude vývoj zápasu jakýkoli. Z těchto důvodů se mi zdá vypsaný handicap deseti bodů vzhledem k okolnostem příliš vysoký. Pro odvážnější by pak možná nebylo špatné zkusit za malý vklad kurs 3,80 na postup Liberce…

Tipérův tip: neprohra Liberce v handicapu 0:10 za 1,85 případně postup Liberce za 3,80

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články