Hlavní obsah

Zničí Liberec žižkovské naděje na záchranu?

Pouhé čtyři zápasy mají fotbalisté Žižkova na to, aby dotáhli čtrnáctou Příbram a udrželi se v nejvyšší soutěži. Situaci má ale Viktoria mimořádně složitou. Poslední Zlín má stejně bod a v posledních kolech předvádí výborné výkony. V Příbrami zase skončil italský trenér Morales, takže Středočeši dostali v závěru Gambrinus ligy mimořádnou motivaci. Boj o záchranu bude dramatický až do posledního kola.

Článek

Žižkovu navíc komplikuje situaci skutečnost, že po dalším konfliktu s rozhodčími dostal disciplinární trest do konce sezóny trenér Ščasný, který tak nemůže svým svěřencům udílet pokyny z lavičky. I bez něj ale v minulém kole Viktoria v existenčním zápasu porazil České Budějovice 2:1.

Liberec ale stále bojuje o druhé místo, zaručující předkolo Ligy mistrů. Na Spartu aktuálně Severočeši ztrácejí tři body, mají ale lepší vzájemné zápasy. Naposledy svěřenci trenéra Škorpila ovládli pondělní televizní dohrávku v Mladé Boleslavi.

Ta sice vedla po gólu Papadopulose, ještě do přestávky ovšem vyrovnal zkušený Nezmar. Stejný hráč poslal ve 48. minutě hosty do vedení, které Liberec potvrdil Blažkem a vlastním gólem Dejmka. Vysoká porážka znamenala konec pro trenéra Mladé Boleslavi Hapala, jehož vystřídal Dušan Uhrin mladší.

Vzájemná bilance jasně hovoří pro Liberec, který z 25 utkání vyhrál desetkrát. Žižkov uspěl jen pětkrát při skóre 25:30, na stadiónu U Nisy se mu ale nedaří. Z dvanácti utkání získal jen šest bodů za šest remíz. Ostatních šest duelů prohrál. Na podzim se oba celky rozešly po bezbrankové remíze.

Na vítězství Liberce si můžete vsadit v kursu 1,58, na výhru Žižkova vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,8.

Reklama