Hlavní obsah

Zmaří West Ham naděje Liverpoolu na titul?

Poslední tři zápasy chybějí do konce Premier League a nadějí na titul se stále nevzdali fotbalisté Liverpoolu. Ti z druhé příčky ztrácejí na Manchester United tři body, přičemž obhájce titulu má jedno utkání k dobru. V sobotu se svěřenci trenéra Beníteze představí na půdě West Hamu United.

Článek

Kladiváři se po příchodu trenéra Zoly vzepjali a v tabulce soutěže okupují klidné vody. Aktuálně jsou sedmí, i když jen o tři body méně má trojice týmů za londýnským celkem. Po finančních problémech, jimiž klub na přelomu října a listopadu procházel, se West Ham dokázal dát do kupy a začít bodovat.

Dají se ale předpokládat další potíže, ve středu totiž majitel klubu Gudmundsson oznámil, že má dluhy ve výši 300 miliónu liber. „Situace je hodně špatná,“ cituje BBC jeho slova pro islandský Morgundbladid. Prodej West Hamu by podle britských médií mohl být jedním ze způsobů, jak dluhy snížit.

West Ham už letos dokázal Liverpoolu body sebrat, 1. prosince si z Anfield Road odvezl bod po bezbrankové remíze. Přesto kapitán Gerrard stále věří, že ‚Reds‘ po devatenáctiletém čekání vybojují titul. „Za titul bych vyměnil celý svět. Pokud se nám to nepodaří letos, určitě v následujících třech až pěti letech. Náš tým je prostě moc dobrý na to, aby Premier League nevyhrál,“ cituje anglického reprezentanta Daily Mail.

Před rokem doma Kladiváři slavného soupeře porazili, v nastavení proměnil penaltu Noble. Předchozí tři zápasy v Upton Parku ovšem Liverpool vyhrál. Celkově z posledních 42 ligových vzájemných duelů Reds prohráli jen pětkrát.

Manchester United čeká nedělní derby proti městskému rivalovi City.

Na vítězství West Hamu si můžete vsadit v kursu 5,1, na výhru Liverpoolu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,57. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,6.

Reklama