Hlavní obsah

Sníží Švédové náskok Čechů v počtu medailí získaných na MS?

Švédský národní tým sice v boji o finále podlehl kanadským hokejistům, v počtu medailí získaných v historii mistrovství světa však atakuje první příčku, na které stále zůstávají čeští hokejisté s 39 cennými kovy. Podaří se týmu Tre Kronor náskok snížit na rozdíl jediné medaile?

Článek

Český národní hokejový tým sice nezískal žádný cenný kov již od roku 2006, stále však zůstává v historických tabulkách získaných medailí na MS na prvním místě s jedenácti zlatými, stejným počtem stříbrných a sedmnácti bronzovými medailemi.

Se ztrátou dvou cenných kovů zůstávají na druhém místě právě hokejisté Švédska, a to s bilancí osm zlatých, šestnáct stříbrných a třináct bronzových, na třetím místě společně hokejisté obou letošních finalistů Kanady a Ruska s pětatřiceti medailemi.

Finálový souboj bude nejen bitvou o získaní 25. zlaté medaile, ale také odvetou Kanaďanů za loňské finále, ve kterém podlehli Rusům 4:5pp. Před zítřejším vyvrcholením programu švýcarského MS mají ruští bohatýři na svém kontě čtyřiadvacet zlatých medailí, stejně jako jejich soupeř.

Na vítězství Kanady na šampionátu si můžete vsadit v kursu 2,25:1, na výhru Ruska vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,40:1. V utkání o bronz jsou favorité hokejisté Švédska s kursem 2,05:1, na druhý zámořský tým USA je vypsán kurs 2,60:1.

Reklama