Hlavní obsah

Startuje Giro d'Italia!

Poprvé s účastí Lance Armstronga začne dnes v Benátkách časovkou družstev první vrchol cyklistické sezony Giro d'Italia. Start sedminásobného vítěze konkurenční Tour de France je silným magnetem, který přitahuje fanoušky a sázkaře. Na celkové prvenství Armstronga můžete u Tipsportu sázet v kursu 15:1, pro umístění americké hvězdy pelotonu do třetího místa je k dispozici kurs 4:1.

Článek

Armstrong si na 92. Giru odbude premiéru v sedmatřiceti letech po tříleté přestávce v kariéře. Přípravu na mystický podnik mu zkomplikovala zlomenina klíční kosti, kterou si přivodil při březnovém závodu ve Španělsku. Kursoví experti více věří italským závodníkům, kteří po loňském vítězství Alberta Contadora chtějí vrátit prestižní trofej do pořadatelské země. Před triumfem Španěla, který letos nestartuje, vládli Italové nepřetržitě jedenáct ročníků!

Za hlavního favorita je považován Ivan Basso (kurs 3:1 na vítězství), který vyhrál Giro v roce 2006, pak ho ale ze startovních listin na dva roky vyškrtl dopingový trest. Zálusk na růžový trikot má i šampion z roku 2007 Danilo Di Luca (15:1) a další bývalí vítězové Damiano Cunego (12:1) či Gilberto Simoni (50:1). Prosadit se mohou i třetí a čtvrtý muž loňského pořadí Marzio Bruseghin (22:1) a Franco Pellizotti (30:1).

Konkurenci ze zahraničí povede podle prognóz především Američan Levi Leipheimer, který je s kursem 4:1 na vítězství největším konkurentem Bassa. Vysoké ambice mají i dvojnásobný vítěz Vuelty Rus Denis Menchov (10:1) nebo šampion loňské Tour Carlos Sastre ze Španělska (20:1). Pošlete své tikety na trať!

Reklama