Hlavní obsah

Věřte svému instinktu!

Nejrůznější strategie vymýšlejí sázkaři při soubojích s bookmakery. Tipér z Olomouce spočítal gamy v tenisových zápasech, libušínský fajnšmekr nasázel do akovky dvanáct jedniček a klient Tipsportu z Havlíčkova Brodu políčil na tři vyšší kursy. Sestavíte také svůj triumfální tiket?

Foto: Jan Vítek, CO

Vítězné tikety

Článek

Spočítané gamy

Kdo po proměněném mečbolu sevře pěst ve vítězném gestu? Kdo se s turnajem rozloučí a půjde si balit kufry? Informace, které obvykle bývají zásadní, neměly pro sázkaře z Olomouce velký význam. Zaostřil na antuku, vybral si sedm tenisových utkání a vsadil na gamy. Protože se při počítání ani jednou nezmýlil, přetavil svůj vklad v 35 202 korun. „Měl jsem štěstí, zvolil jsem správné zápasy. Tuhle sázku rozhodně nevyhrála logika, spíše instinkt,“ prohlásil čtyřicetiletý tipér, který se zabývá realitami. U všech sedmi příležitostí políčil na shodný kurs 1,8:1. Které trefy si nejvíce cení? „Vyzdvihl bych druhý řádek s Lucií Šafářovou. Když totiž zařadím do tiketu hráče z Česka nebo Slovenska, obvykle neodhadnu jeho aktuální formu,“ usmíval se sázkař, který už u Tipsportu dosáhl na vyšší výhry. Nejtěsnější zásah tipér z Hané zaznamenal v souboji Švýcarky Schnyderové s Duque Marinovou z Kolumbie. Skóre pasovalo přesně do limitu dvaadvaceti gamů. Kromě tenisu se sázkař zaměřuje především na fotbal. „Přitahují mě vyrovnané souboje, v nichž se hraje nahoru, dolů. Proto sázím na zápasy od druhé do páté anglické ligy a od druhé do čtvrté skotské ligy,“ prozradil. Do tiketů vkládá například i americkou baseballovou klasiku.

Dvanáct jedniček

Jaký tip je správný? No přece jednička! Sázkař z Libušína jich vložil do akovky hned dvanáct a přihrál si 39 840 korun. Nejhodnotnější kursové zásahy posbíral na zámořském ledě a pod bezednými koši. Hokejisté Bostonu v úvodním semifinálovém zápase Východní konference NHL zdolali Carolinu 4:1. Jedním gólem přispěl k výhře „medvědů“ český útočník David Krejčí. V prvním semifinále Západní konference zařídil kapitán Detroitu Nicklas Lidström dvěma góly a jednou asistencí vítězství Red Wings 3:2 nad „kačery“ z Anaheimu. Drama prožil tipér také v Berlíně, který hostil účastníky Final Four. Barcelona s českým basketbalistou Lubošem Bartoněm měla v semifinále proti obhájci trofeje CSKA po většinu utkání navrch a libušínská akovka se ocitla v ohrožení. Katalánský tým přišel o náskok až v závěrečné čtvrtině. Moskevský klub posunul do finále skvěle hrající Litevec Ramunas Šiškauskas, jenž si 29 body v pravý čas vytvořil letošní střelecký rekord. Jediným českým vítězem prestižní  Euroligy zůstává Jiří Zídek, který dokráčel k triumfu před deseti lety s Žalgirisem Kaunas. Jiří Welsch skončil předloni se španělskou Málagou třetí.

Výlov tučných kursů

Skvostnou výhrou 95 030 korun si zpříjemnil květnové dny sázkař z Havlíčkova Brodu. Z široké nabídky Tipsportu si vybral pouze tři fotbalové zápasy, odvážně však zamířil na hodnotné kursy. Než si vsadil, možná nahlédl do věštecké koule. Správně tušil, že Schaffhausen ve druhé švýcarské lize uspěje na půdě Winterthuru. Podle předpokladů tipéra, remízou, skončil také španělský druholigový duel Las Palmas - Huesca. V ofsajdu sázkař z Vysočiny neskončil ani v dánské elitní soutěži. Hráči Sönderjyske si v záchranářské bitvě poradili s Horsens.

Reklama