Hlavní obsah

Tři národní pohárová finále!

Hned ve dvou evropských zemích dnes poznají vítěze národního fotbalového poháru. Rozhodne se o něm ve Švýcarsku a na Slovensku, v Maďarsku pak bude rozehrán finálový dvojzápas.

Článek

Švýcarského majitele trofeje určí souboj mezi Young Boys Bern a FC Sion (od 20:30). Favoritem v něm bude tým z hlavního města (kursy 1,58 – 1,09 – 3,50 – 2,09 – 5,20), jenž v lize s přehledem drží třetí místo znamenající kvalifikaci Evropské ligy, která od nové sezony vystřídá Pohár UEFA. Se Sionem se navíc Bern v lize utkal před týdnem a zvítězil 2:1. Jeho úspěchem skončily i další dva předchozí vzájemné zápasy. Sion v lize trápí spíš obavy z pádu do baráže o udržení.

Na Slovensku bude pohárové finále soubojem o evropské poháry (od 17:15, vysílá STV3). Košicím totiž patří v lize čtvrté a Artmedii Petržalka páté místo, což ani jednomu z mužstev Evropskou ligu nezajistí. Velmi mírná výhoda by podle bookmakerů Tipsportu měla ležet na straně Artmedie (kursy 2,96 – 1,44 – 2,80 – 1,29 – 2,40), která nedávno Košice v lize porazila 3:2. Jenže následné dva zápasy skončily prohrou v Ružomberoku (ten bratislavský tým vyřadil v semifinále poháru) a remízou s Banskou Bystricí. Košice naposledy podlehly 1:4 v Nitře. V pohárovém semifinále však připravily o šanci na double Slovan Bratislava, již jistého mistra.

V šest hodin večer zavítáme do Maďarska, kde se rozehraje finálové dvojutkání mezi Györem a Honvédem. Fotbalisté Honvédu se dostali do finále i v minulém ročníku maďarského poháru, ale v rozhodujících soubojích podlehli úřadujícímu vítězi Debrecenu, který tak převzal v maďarskému poháru vládu právě po svém finálovém soupeři. Letos se však Honvédu příliš nedaří, v lize se pohybuje až na třináctém místě. Györ sice nemá v poslední době na svém kontě žádný pohárový triumf, ale v maďarské lize se nachází kolem prostředku tabulky. V prvním finálovém zápase bookmakeři Tipsportu více věří právě Györu (1,52:1), na vítězství Honvédu si můžete vsadit s kursem 5,8:1. Utkání je zařazeno i do dnešních příležitostí live sázek!

Reklama