Hlavní obsah

Tiperův tip: Dvě čtvrtfinále v Kitzbühelu!

Tenisový turnaj v Kitzbühelu směřuje do závěrečných kol. Právě ze čtvrtfinále tohoto turnaje jsou dva tipy na dnešním tiketu.

Foto: CO

Tipérův blog

Článek

Koellerer-Benneteau (21.05.2009 13:30)

Možná pro někoho poněkud překvapivý tip na domácího Koellerera, neboť ten je až na 85. místě v žebříčku ATP. Francouz Bennetau je přesně o čtyřicet pozic výše! Přesto si myslím, že vypsaný kurs 1,70 na Koellerera je velmi slušná nabídka bookmakerů Tipsportu. Domácí Daniel Koeller hraje v dobré formě. Na antukových turnajích v Neapoli (Pablo Cueavas) a v Casablance (Nicolas Devilder) sice vypadl v prvních kolech s hráči uvedenými v závorkách, vzápětí však dominoval na antukovém turnaji v Římě, který byl sice dotován pouze 40 tisíci dolary, nicméně na tomto turnaji porazil Koellerer mimo jiné i dobrého antukáře Patience (148.). Zajímavé je, že v odehraných pěti kolech neztratil ani set.

Ani set neztratil Koeller zatím i na antuce v Kitzbühelu, když přehrál 6:4 a 6:4 Belluciho (117.) a 6:1 a 6:2 Junqueiru (71.). Dnes však nastoupí proti hráči jiné kvalitativní kategorie, kterým je Julien Benneteu (45.). Ten antukové dvorce nemá příliš v oblibě, vypadl v prvním kole v Monte Carlu, Římě a v Madridu. Pouze v Mnichově porazil Peyu a zastavil jej až následně domácí Daniel Brands. V kvalifikaci v Kitzbühelu překvapivě podlehl Robinu Vikovi (4:6 a 6:7), přesto se díky odhlášeným hráčům dostal do hlavního pavouka turnaje a úvodní dvě kola zvládl. Přehrál Dudiho Selu (7:5 a 6:1) a s obtížemi i Nicolase Massua v tiebreaku třetího setu poměrem 9:7! Daniel Koellerer má jistě dostatečnou motivaci, aby se na domácí antuce dostal co možná nejvýše. Naopak u Benneteaua může motivace částečně chybět, navíc nemá příliš v oblibě antukové turnaje. Věřím, že 1,70 je lepší nabídka než skutečná šance domácího hráče na výhru…

Tiperův tip: vítězství Koellerera

Hanescu-Garcia Lopez (21.05.2009 15:00)

Druhé čtvrtfinále odehrají kvalitní antukář Victor Hanescu (33.) a Guillermo Garcia-Lopez (77.). Hanescu má nejenom „výhodu“ 44. pozic v žebříčku ATP, „výhodu“ v povrchu, ale i lepší bilanci vzájemných zápasů. V roce 2008 sehráli hráči dvě vzájemná střetnutí. Obě vyzněla jasně pro rumunského antukáře. V Kitzbühelu Garciu-Lopeze jasně „smetl“ z kurtu poměrem 6:2, 6:1. V madridské hale vyhrál Hanescu opět ve dvou setech (6:1 a 7:6). Letos v Kitzbühelu se Hanescu trápil hned v úvodu turnaje, kde porazil Lapentiho (6:7, 6:3 a 7:5) až ve třech setech. V osmifinále přehrál Granollers-Pujola 6:1 a 7:6. Garcia-Lopez v úvodu turnaje vyřadil Bjorna Phau 6:3 a 6:2 a v osmifinále i Martina Vassallo-Arguealla (4:6, 6:4 a 6:3). Věřím, že Hanescu dnes potvrdí výhodu v antukovém povrchu i větší hráčskou kvalitu na jeho straně. Nabízený kurs ze strany bookamkerů Tipsportu je stanoven na 1,42.

Tipérův tip: vítězství Hanesca

Na tipérův tiket se můžete podívat zde.

Reklama