Hlavní obsah

Získá outsider Maďarský pohár?

Překvapivého vítěze může dnes mít Maďarský pohár. Do domácí finálové odvety totiž půjdou s náskokem fotbalisté Honvédu, kteří dokázali minulý týden vyhrát na hřišti Györu 1:0.

Článek

Vítězstvím by tak Honvéd odčinil loňský finálový výprask od Debrecenu s celkovým skóre 1:9. Před dvěma lety naopak klub v souboji s Debrecenem na trofej dosáhl.

Zatímco budapešťský Honvéd sesbíral tři finálové účasti v řadě, Györ čeká na pohárový úspěch už rovných třicet let. A alespoň ve finále byl naposledy v roce 1984. Tentokrát se zdálo, že může na trofej dosáhnout, protože v maďarské lize mu těsně před koncem patří sedmé místo, kdežto Honvéd je až třináctý a pro rozhodující pohárové zápasy byl outsiderem.

Obě mužstva ovšem před úvodním finálovým soubojem předvedla nepříjemnou sérii – Györ nevyhrál pětkrát v řadě (čtyři utkání skončila remízou) a Honvéd dokonce šest zápasů za sebou prohrál, přičemž v nich vstřelil jediný gól! Naopak před odvetou si oba celky připsaly domácí ligové vítězství, Honvéd 1:0 v derby s REAC a Györ 4:3 s Újpestí.

Vzájemná bilance z posledních dvou sezon je vyrovnaná – tři remízy doplňuje jedna výhra Györu v podzimním ligovém zápase a vítězství Honvédu v úvodním pohárovém finále. Právě tak častá remíza by teď budapešťskému celku pohodlně stačila, vsadit si na ni můžete v kursu 3,1:1. Vítězství Honvédu je ohodnoceno poměrem 2,5:1, na výhru Györu lze sázet v kursu 2,57:1.

Reklama