Hlavní obsah

Tipérův tip: Víkendové fotbaly!

Ačkoliv částečně „odpočívám“, přináším pár zajímavých zápasů na víkend. Těším se do Jablonce, kde „nová“ česká reprezentace změří síly s výběrem Malty, ale především bude bojovat sama se sebou s ohledem na další směrování českého reprezentačního fotbalu. U našeho nejprestižnějšího celku se dají očekávat přece jenom ještě další turbulence…

Foto: CO

Tipérův blog

Článek

Česko-Malta

05.06.2009 17:20, TV Nova

Nikdo snad nepochybuje o vítězství reprezentace složené z hráčů čekajících právě na podobnou šanci. Hosté pod vedením Dušana Fitzela pojali dnešní zápas jako přípravou na kvalifikaci ve Švédsku a dost možná i jako dovolenou :-), vždyť jsou ubytováni v Zámeckém hotelu Sychrov. Těžko spekulovat o sestavě, ale věřím, že se trenér Straka bude snažit hrát otevřený fotbal. Dost možná již nedostane další šanci ukázat, že právě on je tím pravým mužem pro národní tým. Ani hosté by dnes nemuseli urputně bránit a proto mi jako nejlepší přijde sázka na tři a více branek za 1,50.

Tipérův tip: padne 3 a více gólů

Argentina-Egypt

05.06.2009 20:45, Eurosport

Francouzský Toulon hostí turnaj reprezentačních výběrů do dvaceti let. Mě zaujal vypsaný kurs na argentinské mladíky, který měl Tipsport na úrovni 1,45. Než jsem se dostal k napsání analýzy, tak je již pouze 1,35. Proč by právě Argentina měla být takovým favoritem? Dvacítka modrobílých je úřadujícím světovým šampiónem, když ve finále mistrovství světa U-20 v Kanadě přehrála mladíky České republiky 2:1. Pochopitelně se jednalo o jiný tým, neboť za dva roky se mládežnické celky zcela změní… Ukazuje to však, že Argentina má stále dostatek špičkových fotbalistů. Argentinci v úvodu turnaje deklasovali Nizozemce 4:0 a ukázali se ve velmi dobrém světle. Egypt naopak trochu překvapivě prohrál se Spojenými arabskými emiráty 0:1. Bohužel nemám bližší informace k jednotlivým hráčům a dalším rizikem může být i určitá nevyrovnanost výkonnosti mladých fotbalistů. Za 1,45 to byla dobrá volba, za 1,35 je to otázka. Proti Argentině bych však nešel… Podle mého zápas zvládne.

Tipérův tip: vítězství Argentiny

Salamanca-Zaragoza

06.06.2009 18:30

O tomto utkání jsem se již zmiňoval v tipu napsaném ve středu večer. Info naleznete na webu. K zápasu jsou ještě zajímavé dvě informace. Zaragoza začíná shánět posily pro další sezonu, ráda by získala Fernanda Morientese (!) z Valencie a na hostování barcelonského Bojana Krkiče. Druhou zajímavou informaci přinesla španělská média: Několika hráčům druholigového španělského Castellonu byly nabídnuty blíže nespecifikované finanční prostředky za prohru jejich týmu v utkání se Zaragozou 11. dubna… Zdá se, že Zaragoza dělá maximum pro postup mezi elitu :-)

Tipérův tip: vítězství Zaragozy

Alicante-Hercules

06.06.2009 18:30

Druhým důležitým zápasem ve druhé španělské lize v sobotní podvečer bude souboj mezi Alicante a Herculesem. Alicante, aktuálně na 20. pozici, se již prakticky připravuje na účast v nižší soutěži, neboť záchrana není reálná. Naopak Hercules na dálku bojuje se Zaragozou o třetí postupovou příčku, na kterou ztrácí pět bodů tři kola před koncem. Alicante prohrálo poslední dva zápasy, doma se Zaragozou 0:3 a na hřišti Realu Mucia 1:3. Zřejmě je již s výsledkem letošní sezóny smířeno. Hercules také nezvládl poslední dva zápasy a ztratil v nich čtyři body na Zaragozu. Remizoval na hřišti Huesca 0:0 a doma se Celtou Vigo 2:2. Jediným rizikem tohoto zápasu je vzhledem k informacím uvedeným u utkání Salamanca-Zaragoza možnost, že by představitelé Zaragozy „motivovali“ tým Alicante k podání nějakého nadprůměrného výkonu… Je třeba zvážit, zda za toto „riziko“ vypsaný kurs 1,70 na Hercules stojí. Já bych řekl, že ano.

Tipérův tip: vítězství Herkulesu

Srbsko-Rakousko

06.06.2009 20:30, ORF 1

Fotbalový víkend však samozřejmě bude patřit především kvalifikačním zápasům světového šampionátu 2010! Z nabídky mnoha duelů již několik dní sleduji zápas mezi Srbskem a Rakouskem. Trochu mě překvapují kurzy, protože si myslím, že Srbové by měli Rakušany smést.

Po jmenování Karla Brücknera trenérem rakouské reprezentace se začali i naši fanoušci více zajímat o národní celek Rakouska. Z údivu nad tímto nepochopitelným krokem vedení rakouského fotbalového svazu jsem se postupně dostal až do němého úžasu, když Rakušané na domácím hřišti porazili Francii 3:1… Ale hned další zápasy ukázaly, že fotbal alespoň částečnou logiku má. Prohra Rakouska 0:2 v Litvě a remíza 1:1 na Faerských ostrovech odhalily, že Rakousko se z fotbalového průměru nezvedá. A domácí výprask 1:3 právě od Srbů jasně ukázal, že Brückner nemá již žádnému týmu na reprezentační úrovni co předat. Rakousko aktuálně nedosahuje kvalit Srbska, které bude mít navíc výhodu domácího šíleného prostředí.

Trenér Srbska Radomir Antič má k dispozici na dvojzápas s Rakouskem a Faerskými ostrovy velmi kvalitní kádr: Brankáři: Vladimir Stojkovič (Getafe), Vladimir Disljenkovič (Metalurg Doněck), Bojan Isailovič (Genclerbirligi). Obránci: Branislav Ivanovič (Chelsea), Nemanja Vidič (Manchester United), Ivica Dragutinovič (FC Sevilla), Neven Subotič (Borussia Dortmund), Aleksandar Lukovič (Udine), Aleksandar Kolarov (Lazio), Antonio Rukavina (TSV 1860 Mnichov), Ivan Obradovič (Partizan). Záložníci: Dejan Stankovič (Inter Milán), Zdravko Kuzmanovič (Fiorentina), Nenad Milijas (Red Star), Miralem Sulejmani (Ajax), Gojko Kacar (Hertha BSC), Miloš Krasič (CSKA Moskva), Bosko Jankovič (Janov), Milan Jovanovič (Standard Lutych). Útočníci: Nikola Žigič (Racing Santander), Danko Lazovič (PSV Eindhoven), Marko Pantelič (Hertha BSC), Dragan Mrdja (Vojvodina).

Nikola Žigič však kvůli disciplinárnímu trestu nemůže proti Rakousku nastoupit.

Pravděpodobná sestava Srbska podle místních médií:

Stojkovič – Ivanovič, Vidič, Dragutinovič, Obradovič – Krasič, Milijas, Stankovič, Jovanovič – Pantelič, Lazovič

Myslím, že Srbové Rakušany rozstřílí bez větších problémů, přece jenom je tento tým úplně někde jinde.

Tipérův tip: vítězství Srbska

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články