Hlavní obsah

Češi ve čtvrtfinále s Bermudami!

Roli jasných favoritů dnes budou plnit hokejbalisté Česka. Ve čtvrtfinále mistrovství světa v Plzni se utkají s Bermudami. Pokud Češi uspějí, střetnou se v semifinále s vítězem duelu mezi Portugalskem a Slovenskem.

Foto: Zdeněk Vaiz

Brankář hokejbalové reprezenatce Petr Šulan

Článek

Boj o semifinále vypukne v západočeské metropoli v 18:00 hodin, přímý přenos vysílá program ČT4 Sport. Bookmakeři Tipsportu mají jasno, po zápase se budou radovat z postupu čeští hokejbalisté (1,08 – 1,01 – 9 – 5,4 – 12).

Bermudy v dosavadním průběhu šampionátu porazily Kajmanské ostrovy, remizovaly s Finskem i Pákistánem a rozdrtily Velkou Británii 10:0. Proti Česku však hráči ze severoamerických ostrovů, které jsou kolonií Spojeného království, mohou pouze překvapit.

Čeští hokejbalisté by na domácím šampionátu v Plzni rádi zopakovali minimálně finálovou účast z minulého mistrovství světa v německém Ratingenu v roce 2007. V domácím prostředí bojují na vrcholné akci podruhé v historii. Před jedenácti lety Češi v Litoměřicích získali svůj dosud jediný titul. Vedle zlata má český hokejbal ještě čtyři stříbra a jeden bronz.

Reklama