Hlavní obsah

Vyhraje Loeb v Polsku?

Atak dotírajícího soupeře Mikko Hirvonena se pokusí odrazit lídr světové rallye Sébastien Loeb. Osmý podnik seriálu poprvé zavítá do Polska. Kdo dokáže nejlépe „přečíst“ novou trať?

Foto: Yiorgos Karahalis, Reuters

Finský pilot Mikko Hirvonen se svým Ford Focus během Akropolis rallye

Článek

Pokud chce úřadující šampion Sébastien Loeb z Francie obhájit titul, musí zlepšit své výsledky. Loeb vyhrál pět úvodních závodů, v dalších dvou už ale nasbíral pouze pět bodů. Zaváhání lídra využil Marcus Hirvonen ke zdramatizování seriálu, vedoucímu jezdci se Fin s Fordem Focus přiblížil na sedm bodů.

„Kvůli tomu jsme se samozřejmě dostali pod větší tlak. Do sezony jsme vstoupili velmi dobře, ale v posledních soutěžích to tak dobře nešlo. Teď to musí být lepší. Bylo by škoda všechno zahodit,“ prohlásil tovární jezdec Citroënu Loeb v tiskové zprávě. Na vítězství Loeba v Polsku sázejte právě teď v kursu 1,55:1. Při triumfu Hirvonena můžete znásobit svůj vklad kursem 3,2:1.

Pro jezdce bude důležité správně si při trénincích „napsat“ trať, v turistickém městě Mikolajki u Mazurských jezer se závod pojede poprvé. Jezdce čeká osmnáct rychlostních zkoušek, na úvod i na závěr se uskuteční divácká supererzeta. Kdo se stane vítězem polské premiéry v mistrovství světa? To bude jasné v neděli kolem patnácté hodiny.

Reklama