Hlavní obsah

Kdo usedne na evropský trůn jednadvacítek?

Na evropském šampionátu do 21 let se dnes utkají o titul mistra Evropy výběry Anglie a Německa. Angličané si finále vystříleli až v penaltovém rozstřelu, v němž porazili domácí Švédsko a v druhém semifinále Německo porazilo Itálii nejtěsnějším možným rozdílem.

Foto: Darren Staples, Reuters

Švédský fotbalista do 21 let Marcus Berg oslavuje gól v semifinále ME proti Anglii.

Článek

Anglický juniorský výběr pod vedením trenéra Stuarta Pierce měl výborný vstup do utkání a nejrychlejším gólem v historii šampionátu se ujal v první minutě vedení, když se trefil obránce Cranie. Ve 27. minutě přidal druhou branku Anglie Toivonen a o jedenáct minut později si vstřelil vlastní branku Švéd Bjärsmyr. Ačkoliv Anglie vedla po poločase 3:0, domácí tým dokázal ještě ve druhém půli srovnat a zápas dokráčel až do pokutových kopů, v nichž byli úspěšnější mladíci z Albionu. Angličané získali zlato v této věkové kategorii naposledy v roce 1984.

SÁZEJTE LIVE!

Výběr jednadvacetiletých fotbalistů Německa si zahraje finále na evropském šampionátu po dlouhých 27 letech. Letos však v semifinále proti Itálii uspěli a po výhře 1:0 si to o titul rozdají dnes večer s Angličany. Kdo bude po dnešním večeru králem? Podle bookmakerů Tipsportu mají o trochu větší šanci na vítězství Angličané (2,42 – 1,30 – 2,70 – 1,41 – 2,95).

Reklama