Hlavní obsah

Boj o finále Copa Libertadores!

Je to jihoamerická obdoba Ligy mistrů, nejuctívanější fotbalová klubová soutěž kontinentu. Copa Libertadores, neboli Pohár osvoboditelů, dnes v noci středoevropského času (od 2:50) pozná druhého finalistu letošního jubilejního 50. ročníku. V odvetě semifinále se znovu utkají dva brazilské celky, předloňský finalista Gremio přivítá Cruzeiro, které v úvodním duelu doma zvítězilo 3:1. Postupující se v rozhodujícím boji střetne s argentinským Estudiantes.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Hosteska přináší Německý pohár před finále v Berlíně.

Článek

Ani jednomu ze semifinalistů se paradoxně nedaří v novém ročníku brazilské Serie A. Gremio, loňský vicemistr, je po osmi odehraných kolech až na 14. místě. Celek z Porto Alegre vyhrál pouhé dva z posledních deseti zápasů v lize i Poháru osvoboditelů. Ve čtvrtfinále kontinentální soutěže pak tým prošel přes venezuelský Caracas po dvou remízách jen díky brance vstřelené na hřišti soupeře. Přesto budou dnes domácí, kteří se musí hnát za dvoubrankovou výhrou, jasným favoritem bookmakerů Tipsportu (kursy 1,75 – 1,16 – 3,40 – 1,85 – 4,07).

Hostující Cruzeiro ví, že po domácím vítězství 3:1 mu k oslavám finále postačí i prohra o gól. A v poslední době si vede o něco lépe než jeho soupeř. V lize je mužstvo z Belo Horizonte deváté a ve čtvrtfinále Copa Libertadores vyřadilo Sao Paulo, posledního brazilského mistra, po vítězství doma i venku (2:1, 2:0). Bilance posledních deseti zápasů se potom skládá z pěti vítězství, jedné remízy a čtyř porážek. V loňských vzájemných ligových soubojích Cruzeiro zvítězilo doma 3:0, na půdě Gremia prohrálo 0:1.

Reklama