Hlavní obsah

Benešová se utká v Bad Gasteinu s Petkovičovou

Německá tenistka Andrea Petkovičová je další soupeřkou Ivety Benešové na turnaji v rakouském Bad Gasteinu. Rodačka z Darmstadtu si v prvním kole poradila s krajankou Klöselovou, Benešová porazila Rumunku Dulgheruovou.

Foto: protenis.cz/ECM Prague Open

Iveta Benešová na Prague Open

Článek

Benešová naposledy vypadla na pražském challengeru v semifinále po porážce s budoucí vítězkou Bammerovou. Předtím ve švédském Bastadu skončila ve druhém kole po porážce s Ruskou Kudrjavcevovou. Šestadvacetiletá hráčka odstartovala sezónu finálovou prohrou s krajankou Kvitovou v Hobartu, v Acapulcu a Monterrey postoupila do semifinále. V dubnu se musela pro bolavá záda odhlásit z turnajů v Marbelle a Barceloně, na French Open skončila světová dvaatřicítka ve třetím kole a ve Wimbledonu ještě o kolo dřív.

Jednadvacetiletá Petkovičová odstartovala sezónu postupem do druhého kola Australian Open, v dubnu prohrála svůj první zápas ve Stuttgartu. Jinak bojoval v kvalifikacích a na turnajích série ITF, kde vyhrála podnik v rumunské Bukurešti. V žebříčku WTA je Petkovičová na 98. příčce.

Obě tenistky se v kariéře ještě nepotkaly. Vítězka se ve čtvrtfinále utká s lepší z dvojice Maleková (Německo) – Meusbergerová (Rakousko).

Na vítězství Benešové si můžete vsadit v kursu 1,44, na výhru Petkovičové vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,4.

Reklama