Hlavní obsah

Gambrinus ligu zahájí duel Teplic se Spartou

Jako první se do nového ročníku Gambrinus ligy zapojí fotbalisté Teplic a Sparty. Sparta kvůli startu v Lize mistrů zažádala o posunutí zápasu prvního kola a na severu Čech se tak bude hrát již v pátek. Sparta bude postrádat zraněného veterána Patrika Bergera. V minulé sezóně oba zápasy skončily bezgólovou remízou.

Článek

Teplice skončily v minulém ročníku až sedmé a ambiciózní celek letos míří výš. V přípravě svěřenci trenéra Plíška střídali dobré výsledky se slabšími. Nejprve remizovali se Sokolovem, poté prohráli s druholigovým Žižkovem 1:3. Poté v dvojzápase jednou porazili (3:1) a jednou remizovali (1:1) s Kladnem, zdolali Kickers Offenbach. Po dvou vlastních gólech podlehli Frankfurtu a v generálce Teplice porazily Varnsdorf 3:0.

Generálka vyšla i Spartě, hladce porazila Žižkov 3:0. V přípravě svěřenci trenéra Chovance prohráli jen s Olimpijí Lublaň 1:2. Vicemistr se mezi ročníky posílil, získal dvojici ex-brněnských mladíků Kalouda – Střeštík. Poslední akvizicí je devatenáctiletý ruský útočník Prudnikov. Ze Sokolova přišel nejlepší střelec druhé ligy Jirouš.

V minulé sezóně Sparta doma s Teplicemi remizovala 0:0, stejně skončila i jarní odveta.

Na vítězství Teplic si můžete vsadit v kursu 3,21, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,20. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,90.

Reklama