Hlavní obsah

Slavia zahajuje cestu za mistrovským hattrickem proti Boleslavi

Těžkého soupeře na úvod nové sezóny přisoudil los fotbalistům Slavie. Vítěz posledních dvou ročníků Gambrinus ligy se utká s Mladou Boleslaví, která by měla patřit k favoritům soutěže. Kádr obhájce prošel po sezóně výraznými změnami, přesto chtějí svěřenci trenéra Karla Jarolíma útočit na mistrovský hattrick.

Článek

Největší rozruch vzbudil překvapivý vyhazov kapitána Brabce, odešel další obránce Dřížďal a útočníci Besta s Toleskim. Největší posilou by měl být Tunisan Ragued, dále přišli ze Zlína bek Čelůstka a ex-jablonecký záložník Hloušek. Z italské Regginy se vrátil obránce Krajčík, góly má střílet zkušený Vlček.

Mladá Boleslav měla před rokem velké plány a chtěla prohánět pražská „S“. Z ambiciózních prognóz sešlo a Středočeši skončili až šestí. K postupu tabulkou vzhůru jim má dopomoci jejich bývalá opora Marek Kulič, který se vrátil ze Sparty.

Slavia strávila herní soustředění v Rakousku, poslední zápas proti AEK Atény ale musel být pro nepříznivé počasí zrušen. V přípravě sešívaní šestkrát zvítězili, remizovali s Freiburgem a podlehli Ankaragücü a Brnu. Zápas proti Mladé Boleslavi je pro Slavii generálkou na třetí předkolo Ligy mistrů, v němž se český šampión utká s Šeriffem Tiraspol.

Kysela dvěma góly zařídil vítězství nad Jihlavou

Mladá Boleslav v ligové generálce rozstřílela druholigovou Jihlavu 4:0, v přípravě porazila i Ústí nad Labem, Apoel Nikósie či Nitru. Prohrála například se Spartakem Moskva.

V minulé sezóně Boleslav doma remizovala se Slavií 0:0. Na jaře pak Středočeši neudrželi nadějné dvougólové vedení na Slavii a po gólech Belaida (79.) a Černého (87.) si odvezli jen bod.

Na vítězství Slavie si můžete vsadit v kursu 1,47, na výhru Boleslavi vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 5,90. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,80.

Reklama