Hlavní obsah

Postoupí Olomouc v Evropské lize?

Náročný úkol mají před sebou fotbalisté Olomouce. Po úvodní domácí remíze 1:1 s Framem Reykjavík musí pořádně zabojovat, aby dnes večer (hraje se od 21:00) na Islandu dosáhli na postup ze druhého předkola do závěrečné kvalifikační fáze nově vzniklé Evropské ligy.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Vlevo Rudolf Otepka ze Sigmy Olomouc a Dadi Gudmundsson z Reykjavíku

Článek

Hanácký klub, jehož generálním partnerem je od této sezony Tipsport, před týdnem poněkud překvapivě nezvládl domácí část dvojzápasu. Sigma na Andrově stadionu dokonce přes svou značnou převahu v poločase prohrávala a remízu jí zajistil až minutu před koncem brazilský obránce Daniel Rossi.

Čtvrtý celek minulého ročníku české ligy přesto zůstává favoritem bookmakerů na postup. Vsadit si na něj můžete v kursu 1,3:1. Úspěch Islanďanů v podobě účasti v dalším předkole by se zhodnotil poměrem 2,9:1.

Fram je v aktuálním ročníku islandské ligy na sedmém místě. V uplynulém kole remizoval, stejně jako v Olomouci, na půdě Vestmannaeyjaru 1:1. Na vlastní půdě má v domácí soutěži o šesti odehraných soubojích naprosto vyrovnanou bilanci 2–2–2. V prvním předkole Evropské ligy pak Fram vyřadil velšské TNS, když oba souboje vyhrál 2:1.

Na vítězství Olomouce si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru Framu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 4,2. Na remízu je k dispozici kurs 3,75.

Reklama