Hlavní obsah

Liberec startuje Evropskou ligu, čeká jej Vaduz

Jako předposlední z českých týmů se do pohárové Evropy zapojí fotbalisté Liberce. Ti se ve třetím předkole Evropské ligy utkají s lichtenštejnským Vaduzem, který si překvapivě poradil se skotským Falkirkem.

Foto: Milan Malíček, Právo

Útočník Liberce Andrej Kerič

Článek

Liberec patří v posledních letech k nejlepším celkům Gambrinus ligy, v jejíž posledním ročníku skončil na třetím místě za pražskými „S“. V přípravě na nový ročník se svěřencům trenéra Škorpila dařilo se střídavými úspěchy. Remizovali s rumunskou Kluží 0:0, předtím porazili turecký Ankaragücü 1:0. Prohráli s Anderlechtem 1:3 a remizovali s německým Ingolstadtem 2:2.

Novou sezónu Severočeši zahájili utkáním proti Kladnu. V utkání, ve kterém nemohl nastoupit nejlepší kanonýr loňského ročníku Gambrinus ligy Andrej Kerič, domácí po ne příliš povedeném výkonu nakonec zachránili remízu 1:1 brankou Gecova.

Pro momentálně třetí celek 2. švýcarské ligy, do které sestoupil před letošní sezónou, a ve které hraje z důvodu neexistence profesionální soutěže ve své zemi, je postup přes Falkirch opravdovým překvapením.

První zápas se hraje v Lichtejnštejnsku, odveta v Liberci. V prvním utkání je papírovým favoritem liberecký celek, na jehož vítězství vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,95, na Vaduz můžete vsadit v kursu 3,50. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,20.

Reklama