Hlavní obsah

BARUM CZECH RALLY: Sázejte na vítěze!

Noční divácká super rychlostní zkouška v ulicích města dnes otevře devětatřicátý ročník zlínské Barum Czech Rally. Letošní „barumka“ je nejlépe obsazenou soutěží v historii na území Česka. Na startovní listině figuruje celkem 119 posádek z dvaceti zemí. Fanoušci a sázkaři se mohou těšit na dramatický boj!

Foto: (c) Škoda/Ralph Hardwick

Jezdec týmu Škoda Motorsport Toni Gardemeister na trati Rally Argentina.

Článek

Barum Czech Rally Zlín je už potřetí zařazena mezi jedenáct podniků Intercontinental Rally Challenge (IRC). Letos je zlínský závod nejkvalitněji obsazenou soutěží IRC a FIA Mistrovství Evropy v rally (ERC). Na start se postaví i 24 vozů specifikace S2000. To je triumfální údaj, tak vysoké číslo se dosud nikde neobjevilo. Například na slavné Rallye Monte Carlo jich startovalo šestnáct, na nedávné belgické Ypres Westhoek Rallye devatenáct. Pole favoritů je ve Zlíně široké.

O prvenství budou usilovat domácí jezdci v čele s trojnásobným vítězem Romanem Krestou (kurs 6:1). O úspěchu v domácím prostředí sní i Jan Kopecký (4:1), juniorský mistr světa Martin Prokop (10:1), Pavel Valoušek (15:1) či Václav Pech (15:1). Pokud si myslíte že celkový vítěz bude z Česka, pošlete na trať kurs 2,52:1.

Upevnit si vedení v seriálu IRC se na Valašsku bude snažit Kris Meeke, jenž je pro bookmakery hlavním aspirantem na vítězství (3,7:1). Brit by mohl naznačit vysoké ambice už v prologu (2,7:1). Dalšími favority jsou Giandomenico Basso (12:1) a Luca Rossetti (15:1) z Itálie, loňský vítěz Belgičan Freddy Loix (7:1), Nicolas Vouilloz (7:1) z Francie či Kopeckého kolega v továrním týmu Škoda Motorsport Fin Juho Hänninen (7:1).

Ve svých tiketech můžete porovnat vybrané dvojice jezdců, ale i značky vozů. Pokud si myslíte, že Škoda vyhraje více rychlostních zkoušek než Peugeot, vsaďte si v kursu 2,62:1.

Reklama