Hlavní obsah

Jezdci doma proti žralokům

Hráči New Yorku Rangers jsou zatím v současné sezoně velmi úspěšní a drží se na čele celé kanadsko-americké NHL. Proti nim se dnes postaví borci ze San Jose, kteří mají proměnlivou formu. Boháči z Manhattanu by měli v domácím prostředí ukázat, kdo má aktuálně navrch.

Foto: Ray Stubblebine, Reuters

Václav Prospal (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem z New York Rangers Ryanem Callahanem z branky.

Článek

V dresu domácích „jezdců“ působí například i český útočník Václav Prospal, který se překvapivě do New Yorku stěhoval těsně před novým ročníkem. „Nesmím zklamat. Jinak trenérovi omlátí o hlavu, že mě vzal,“ říká český forvard. Pravdou zůstává, že tento tah byl před sezonou velmi nečekaný. I díky Prospalovi a jeho bodům je však zatím New York Rangers na špici celé soutěže.

V dresu San Jose již nepůsobí žádný Čech, nicméně je zde například známý tvrďák Dany Heatley, který je pověstný svými góly, ale i tvrdostí a leckdy i zákeřností. Žraloci jsou zatím na desátém místě v celkové tabulce, ale jistě by chtěli ještě výš.

Podle bookmakerů Tipsportu k tomu však dnes krok nejspíš neudělají, jelikož mírným favoritem jsou domácí (2,20 – 1,38 – 3,70 – 1,52 – 2,60). Přímý přenos utkání sledujte na programu Sport2.

Reklama