Hlavní obsah

Barometr emocí!

Do nejvyšších hodnot se vyšplhal barometr měřící emoce nahromaděné v tiketech. Tipérovi sázejícímu v Davli famózní trefa zajistila třetí pozici mezi kursovými ranaři. Skvostným úlovkem se blýskl i fajnšmekr tipující prostřednictvím internetu, jenž uhádl divoký výsledek derby Vítkovice - Třinec. Pražan se zase blýskl precizní fotbalovou strategií.

Foto: Jan Vítek, CO

Vítězné tikety

Článek

Miliony nadosah

Jako tipérský „řezník“ si počínal sázkař svádějící souboje s bookmakery v Davli. Třináctý říjnový den si vybral z nabídky třináct hokejových utkání a naporcoval je na třetiny. Tipér políčil na šest a půl milionu korun. Dechberoucí úlovek měl nadosah. Stačilo, aby hokejisté kazašského týmu Barys Astana v úvodní dvacetiminutovce zápasu KHL v Novosibirsku proměnili alespoň jednu ze svých šancí. „Právě Astana je mým oblíbeným týmem. Předvádí kvalitní výkony, proto jsem jí věřil,“ uvedl devětačtyřicetiletý sázkař z Prahy. Jediná chyba ho oddělila od zisku v plné palbě, nepatrný vklad přetavil v 217 390 korun. „Tiket jsem zacílil na miliony. Byl jsem od nich hodně blízko a lhal bych, kdybych řekl, že mě to nemrzelo. Přepočítával jsem si, jestli by se mi ještě vyplatilo chodit do práce,“ usmíval se tipér. „Sázení ale beru sportovně, a proto umím prohrávat. I tak jsem získal dost peněz. Na tento tiket každopádně nikdy nezapomenu,“ dodal Pražan. Precizní předvídavost lovce kursů nejlépe vystihuje utkání Servette s Bernem. Výherce předpokládal, že tým z Ženevy vyhraje první a závěrečnou třetinu. V prostřední dvacetiminutovce naopak správně vsadil na hostující celek. „Ve švýcarské lize působí spousta Kanaďanů, kteří hrají otevřený hokej za jakéhokoliv stavu. Například v Rusku se mnohem více taktizuje,“ podotkl sázkař. Třetiny, poločasy a sety, to jsou jeho speciality. „Když jedu do práce, pročítám si v tramvaji O.k. Tip, který si už dlouhá léta kupuju. Schovávám si starší čísla, studuju statistiky, zapisuju si poznámky. Jako bývalý sportovec se vžívám do pocitů hráčů, snažím se nahlédnout do jejich duše. To všechno mi pomáhá při sázení,“ svěřil se tipér. Dosažený kurs 108 388,50 mu zajistil třetí pozici v kategorii Sázkař dne, kde se sdružují největší kursoví ranaři.

Výklad věštce

Na internetu si nalajnoval tipérské hřiště sázkař ze severní Moravy. Vsazenou padesátikorunu brilantně rozmnožil v 75 383 korun! Z tiketu vyčnívá divoká plichta 4:4 trefená v extraligovém derby Vítkovice - Třinec. „Z pohledu do statistik je patrné, že v zápasech těchto rivalů padají remízy docela často. Výsledek 4:4 jsem prostě zkusil a vyšlo to,“ pravil výherce. S ohledem na vývoj zápasu už v úspěch nedoufal. Oceláři vedli v Ostravě už 4:0! Domácí hráči však nesložili zbraně a ve 44. minutě smazali náskok Třince. „Do konce základní hrací doby už naštěstí žádný gól nepadl,“ mnul si spokojeně ruce tipér, jenž správně odhadl i vývoj utkání anglické Premier League mezi Wiganem a Manchesterem City. Domácí se ujali vedení v nastavení prvního poločasu, skóroval N´Zogbia. Krátce po pauze za Citizens srovnal Petrov. „Nejvíce jsem se děsil utkání v Miláně,“ řekl sázkař. Vsadil si, že první gól na San Siru vstřelí AS Řím. Napětí z něj spadlo za pouhé tři minuty, když skóroval Menez.

Šest zásahů

Na výlet po šesti elitních fotbalových soutěžích se vydal tipér z hlavního města. Sedm set vsazených korun dokázal proměnit v báječných 125 433 korun. Znalec fotbalu splnil podmínky Gradace, která zvyšuje celkový kurs o dvacet procent. Kdyby ji vsadil, zvýšil by si pohodlně výplatu o dalších více než pětadvacet tisíc korun. Největší napětí Pražan prožil v Nizozemsku. Twente udolalo Alkmaar gólem N´Kufa v nastaveném čase.

Reklama