Hlavní obsah

Češi dnes v kvalifikaci proti Irsku

Ke čtvrtému utkání v rámci kvalifikace o postup na mistrovství světa se dnes postaví česká reprezentace pozemního hokeje proti Irsku. Češi zatím stihli utkání proti Belgii, Argentině a USA. Zatímco s prvními dvěma soupeři český tým prohrál, se Spojenými státy přišla první výhra (3:1).

Foto: S.R.P.ik, CO

Štěpán Bernátek v akci.

Článek

První zápas odehrál český tým proti domácí Argentině, kterou hnala vpřed z poloviny zaplněná tribuna. Češi se s tímto jihoamerickým soupeřem utkali vůbec poprvé v historii. Argentinci český tým v úvodu utkání přehrávali, ale postupem času se hra vyrovnala. Nicméně nakonec se radovali domácí po vítězství 2:1.

Ve druhém zápase se Česko vydalo do souboje s jasným favoritem z Belgie. Češi zaspali hned úvod utkání a Belgičané se na ně tlačili vysunutým presinkem. Reprezentace Česka začala dělat chyby, které nakonec vyústily v debakl 0:9.

Třetí zápas byl z české strany zatím tím nejpovedenějším. Češi dokázali porazit Spojené státy americké 3:1 a v tabulce jsou zatím čtvrtí ze šesti. Za nimi jsou právě USA a Chile.

Dnes se mohou v kvalifikační tabulce posunout zase o příčku výše. Na dnešního soupeře z Irska totiž ztrácejí tři body, které dnes mohou ve vzájemné konfrontaci získat.

Podle bookmakerů Tipsportu jsou však jednoznačným favoritem Irové s kursem 1,15:1, na vítězství Česka si můžete vsadit v kursu 7,8:1.

Reklama