Hlavní obsah

Sparta se představí na ledě lídra z Vítkovic

Skvělou sérii nastartovali hokejisté Sparty po příchodu nového trenéra Davida Volka. V šesti utkáních po sobě dokázali zvítězit a dnes si tuto skvělou bilanci mohou znovu vylepšit. Čeká je však nejtěžší možný soupeř, kterým jsou lídři extraligy z Vítkovic.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

Vítkovický Radek Philipp atakuje sparťana Roberta Tomíka.

Článek

Vítkovice momentálně vévodí extralize a zdá se, že naprosto zaslouženě. Pod vedením kouče Aloise Hadamczika se tým prezentuje skvělým hokejem podpořeným dobrými výsledky. V tabulce na Vítkovice dotírají Pardubice se Zlínem. Východočeský klub má stejně bodů a třetí Zlín má pouze o bod méně.

Právě s Pardubicemi ztratili naposledy hokejisté Vítkovic body, když prohráli po samostatných nájezdech. Konkurenční Zlín však dokázali přehrát a doma jej porazili 3:1.

Sparta se veze od nástupu nového kouče Davida Volka na vlně úspěchu a dnes o své formě může ve Vítkovicích přesvědčit. „Jsme spokojení, kdyby nám někdo před šesti zápasy řekl, že ztratíme pouze dva body, tak bychom tomu určitě nevěřili,“ uvědomuje si zadák Jiří Vykoukal. Sparta poveze na sever Moravy obměněné brankářské duo. Místo nemocného Chábery se trenéři budou spoléhat na osvědčeného Petra Přikryla, kterému bude krýt záda junior Novotný. Ze zdravotních důvodu také nenastoupí útočníci Látal s Netíkem, nejistý je start Podlešáka.

Týmy se v tomto extraligovém ročníku střetly dvakrát, jednou se po prodloužení radovala v domácí hale Sparta, na sever Moravy skončilo utkání přesně opačně.

Na výhru domácích Vítkovic si můžete vsadit s kursem 2,15:1, na vítězství hostující Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,5:1. Utkání začíná v 17:30, přímý přenos vysílá ČT4.

Reklama