Hlavní obsah

Náhradník Söderling chce své překvapivé tažení potvrdit i proti Davyděnkovi

Tomu se říká chytit šanci za pačesy. Švédský tenista Robin Söderling už měl mít po sezóně, po zranění Američana Roddicka ale dostal dodatečnou pozvánku na Turnaj mistrů. A tam své v žebříčku výše postavené soupeře válcuje. Podal si světovou dvojku Nadala i trojku Djokoviče.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Robin Söderling se stal prvním semifinalistou

Článek

V pátek změří síly s Rusem Nikolajem Davyděnkem, který má zatím v Londýně bilanci 1:1.

Davyděnko nejprve prohrál s Djokovičem, poté ale dokázal porazit Nadala. Nyní se o semifinále porve s největším překvapením turnaje. Davyděnko v dubnu došel do semifinále v Barceloně, poté vyhrál turnaje v Hamburku a Umagu. Závěr sezóny rodáka z ukrajinského Severodoněcku zastihl v dobré formě, triumfoval v Kuala Lumpuru a v Šanghaji.

Rodák z Tibro Söderling triumfoval na turnaji v Sunrise, až ve finále prohrál na Roland Garros s Federerem. Následovalo vítězství na domácím podniku v Bastadu, i v dalším průběhu sezóny se pětadvacetiletý tenista dokázal probojovat do pozdějších fází turnajů.

Oba tenisté se utkali devětkrát, výrazně lepší bilanci má Švéd. Söderling vyhrál šestkrát, včetně tří letošních vítězných duelů při jediné výhře Davyděnka.

Na vítězství Davyděnka si můžete vsadit v kursu 1,65, na výhru Söderlinga vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,98.

Reklama