Hlavní obsah

Klokani přišli o svoji zbraň, proti Spartě musejí hrát na Strahově

Cesta do vršovického Dolíčku není příjemná pro žádný ligový tým. Fanoušci Bohemians 1905 dokáží svým miláčkům vytvořit bouřlivé prostředí a na malém hřišti Klokani své soupeře pravidelně trápí. V sobotním duelu 16. kola ale musejí přivítat v derby Spartu na pražském Strahově, protože nemají vyhřívaný trávník.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Petr Švancara (vlevo) ze Slovácka v souboji s Markem Niklem z Bohemians 1905.

Článek

A to je pro Bohemku nepříjemná komplikace. Na Strahově těžko svého neoblíbeného rivala dostane pod tlak jako doma. Zatím ale můžou být zelenobílí spokojení. V tabulce jsou desátí s šestibodovým náskokem před sestupovými příčkami. Naposledy Klokani přivezli důležité vítězství 2:1 z Kladna.

Sparta se po matném startu sezóny rozjela a začala vítězit. V posledním kole porazila Liberec, předtím vyhrála na Slovácku. Jako jediná z prvoligové šestnáctky zatím nebyla v probíhajícím ročníku GL poražená. Spoléhá na pevnou defenzívu, která v 15 duelech inkasovala jen sedmkrát.

Před dvěma lety Bohemka na Spartě prohrála 1:3, jarní odveta v Dolíčku skončila bezgólovou remízou.

Na vítězství Bohemians 1905 si můžete vsadit v kursu 4,3, na výhru Sparty vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,75. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,3.

Reklama