Hlavní obsah

Londýnské derby slibuje ofenzivní smršť, Čecha zkusí překonat i Rosický

Na ten zápas se těší fanoušci nejen v Anglii. Londýnské derby mezi Arsenalem a Chelsea může hodně napovědět, který z týmů může letos uvažovat o mistrovském titulu. Kanonýři předvádějí pohledný fotbal, Chelsea pod novým koučem Ancelottim drží konkurenci za zády. Teď se na gólmana Chelsea Petra Čecha pokusí vyzrát i domácí záložník Tomáš Rosický.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Tomáš Rosický v dresu Arsenalu (vzadu) a Jose Antonio Reyes z Atlétika Madrid

Článek

Aktuálně třetí Arsenal se v posledních letech potýká s velkým množstvím zraněných fotbalistů, přesto se dokáže drže na špici Premier League. Dobrou práci odvádí kouč Wenger, který si do týmu vybírá nadějné fotbalisty a nebojí se jim dávat příležitost. V minulém kole ale Arsenal překvapivě prohrál v Sunderlandu 0:1 a nenavázal tak na kanonádu 4:1 z Wolverhamptonu.

Chelsea před sezónou získala úspěšného kouče AC Milán Carla Ancelottiho, který má Blues pomoci k úspěchu na mezinárodní scéně. Italský stratég si s týmem Petra Čecha sedl a výsledkem je vedení v nejvyšší anglické soutěži. Před druhým obhájcem titulu Manchesterem United mají Londýňané pěkný pětibodový náskok.

Podle očekávání Chelsea málo inkasuje, jen osmkrát ve 13 zápasech. Je ale zatraceně produktivní, o čemž svědčí 33 vstřelených gólů. Jen Arsenal nasázel protivníkům více branek (36). V minulém kole rozstřílela Wolverhampton 4:0, předtím ve šlágru zdolala Manchester United 1:0.

Oba celky se v týdnu představily v Lize mistrů a byly úspěšně. Arsenal porazil 2:0 Lutych, Chelsea si přivezla tři body za výhru 1:0 v Portu.

V minulé sezóně Arsenal vyhrál na Chelsea 2:1, jarní odveta naopak skončila triumfem Chelsea 4:1.

Na vítězství Arsenalu si můžete vsadit v kursu 2,55, na výhru Chelsea vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,75. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 2,75.

Reklama