Hlavní obsah

Lakers čeká v noci těžký zápas ve Phoenixu

Ne úplně stoprocentní formu mají v posledním týdnu basketbalisté LA Lakers, kteří nejdříve doma prohráli jednoznačně s Clevelandem a v Sacramentu se radovali až po dvou prodlouženích. Nad vodou drží obhájce titulu zejména megastar Kobe Bryant, jenž nastřílel i se zlomeným ukazováčkem v posledním zápase 38 bodů.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Kobe Bryant se raduje po vítězství nad Milwaukee.

Článek

Porážka na domácí palubovce s Clevelandem však hráče Lakers nezlomila a od první minuty předváděli na palubovce Sacramenta své umění a zkušenosti. Klíčovou postavou zápasu byl Kobe Bryant, který nastřílel 38 bodů a v úvodu druhého prodloužení trefil dvě důležité trojky. Vše ovšem mohlo být zcela opačně, v prvním prodloužení totiž měli naopak blíže k vítězství domácí, nicméně Lakers dokázali srovnat.

Hvězda Lakers Kobe Brynat dohrávala utkání se zlomeným ukazováčkem. „Nemohl jsem ten prst ohýbat a střílet jako normálně,“ postěžoval si Bryant. „Dobře bránil, potřeboval jsem ho v naší defenzívě,“ vysvětlil pak kouč Lakers Phil Jackson, proč nechal zraněného Bryanta na hřišti. „A v druhém prodloužení se mu do ruky evidentně vrátil střelecký cit,“ usmíval se trenér.

Naproti tomu soupeř Lakers z Phoenixu má za sebou těsnou porážku s Golden State Warriors. V Oaklandu byla k vidění divoká přestřelka, v níž domácí Golden State Warriors porazili Phoenix 132:127. Oba týmy v zápase, v němž se příliš nebránilo, nastřílely celkem osmnáct trojek.

„Bylo to opravdu zábavné utkání,“ zhodnotil vítězství svých svěřenců kouč Golden State Don Nelson. Warriors měli proč se radovat – z posledních dvanácti zápasů prohráli jedenáct a spadli na předposlední příčku v Západní konferenci. I proto málokdo čekal, že by Phoenix jako pátý tým konference s Golden State prohrál.

V noci však čeká Phoenix další zápas, v nemž na domácí palubovce hostí úřadující šampiony. Hosté jsou podle kursových expertů Tipsportu mírným favoritem (2,00 – 1,70 – 12,00 – 1,65 – 1,90).

Reklama