Hlavní obsah

Schumacher se vrací. Získá titul?

Sedm titulů získal Michael Schumacher v mistrovství světa formule 1. Účet fenomenálního jezdce se však znovu otevírá. Čtyřicetiletý německý pilot podepsal kontrakt se stájí Mercedes GP a ohlásil velký návrat do seriálu nejrychlejších vozů. Obnovenou premiéru si legendární „Schumi“ odbude v březnu. Už teď si ale můžete vsadit, zda bude mistrem!

Foto: Viktor Veres, Reuters

Legendární pilot formule 1 Michael Schumacher

Článek

Pokud si myslíte, že Michael Schumacher v obnovené premiéře naváže na předchozí úspěchy a při comebacku získá osmý mistrovský titul, pošlete na trať kurs 7:1. Bookmakeři Tipsportu předpokládají, že šampionem bude některý ze soupeřů fenomenálního jezdce (1,05:1).

Schumacher podepsal kontrakt se stájí Mercedes GP, která nahradila v seriálu nejrychlejších vozů úspěšný tým Brawn GP. Ten letos vyhrál díky Jensonovi Buttonovi individuální titul a získal také prvenství v Poháru konstruktérů. Technickým ředitelem Mercedesu je Ross Brawn. Čtyřicetiletý pilot tak obnovuje spolupráci se stratégem, pod jehož vedením získal ve stájích Benetton a Ferrari všech sedm titulů. Týmovým kolegou Schumachera bude o šestnáct let mladší krajan Nico Rosberg.

Legendární „Schumi“, jenž se vrací po tříleté odmlce, byl blízko comebacku už v průběhu letošní sezony. Ve stáji Ferrari, v níž byl poradcem, měl nahradit zraněného Brazilce Felipeho Massu. Kvůli bolestem krku se však Schumacher na trati neobjevil. Ostře sledovanou obnovenou premiéru si odbude 14. března v Bahrajnu, kde začne nová sezona formule 1.

Reklama