Hlavní obsah

Kdo vyhraje sprint v Praze?

Do hlavního města Česka se stěhuje elita světového běhu na lyžích. Na pražském Strahově se dnes v rámci Tour de Ski poběží sprint volnou technikou. Kdo uspěje na náročné trati s převýšením? Vsaďte si na vítěze, porovnejte vybrané borce!

Článek

Praha hostí podnik zařazený do Tour de Ski potřetí. V minulosti se konal na Hradčanském náměstí a na Výstavišti. Tentokrát budou závodníci zdolávat náročnější trať mezi strahovským a Rošického stadionem. Na okruhu dlouhém 770 metrů s převýšením pětadvacet metrů leží přes čtyři tisíce kubíků sněhu. Minimální výška sněhové vrstvy je třicet centimetrů.

Na start by se mělo postavit deset českých reprezentantů. V průběžném pořadí je nejvýše z nich Lukáš Bauer. Předloňský vítěz seriálu však v nedělním oberhofském sprintu klasickou technikou nepostoupil z kvalifikace a klesl na čtrnácté místo. Jako jediný běžel v Německu ve čtvrtfinále Martin Koukal. Na jeho vítězství v dnešním závodu si můžete u Tipsportu vsadit v kursu 35:1. Pokud si myslíte, že Martin Koukal skončí na domácí trati do třetího místa, sázejte s kursem 11:1. Ve svých tiketech rovněž můžete porovnat české reprezentanty Martina Koukala (1,55:1) s Dušanem Kožíškem (2,15:1). Kdo v Praze skončí na lepším umístění? Na výběr jsou i další dvojice lyžařských sprinterů.

Vedení v osmidílném seriálu po třetí části drží Nor Petter Northug. Svým triumfem v dnešním podniku vám může trojnásobný mistr světa z Liberce zajistit kurs 2,75:1.

Reklama