Hlavní obsah

Nymburk potřebuje s Biellou zvítězit

Hned na úvod současného ročníku Eurocupu se basketbalisté Nymburka představili na palubovce Bielly, kde prohráli o jediný bod 77:78. Dnes se tomuto týmu postaví nymburští doma a mají před zápasem jedinou jistotu. Musejí z pardubické arény odcházet jako vítězové. Anebo v evropských pohárech skončí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburku Lee bojuje se Scotem z Ventspilsu o míč.

Článek

Pozici favoritů Středočeši ztratili na přelomu roku, když dvakrát zaváhali v domácí soutěži. Prohráli v Prostějově i v Pardubicích. Receptem na problémy je zapomenout na nezdary a nastoupit proti Bielle naplno. „Není nad čím přemýšlet, musíme tento zápas vyhrát, abychom mohli myslet na postup do další fáze soutěže,“ prohlašuje kouč českého mistra Muli Katzurin.

„Biella je v útoku nebezpečná a proto musíme vycházet z defenzívy. Musíme také kontrolovat doskok, abychom Bielle nedávali možnosti opravit neúspěšné střely. V útoku se musíme snažit hrát co nejrychleji, snažit se o snadné koše a rychlé protiútoky,“ ordinuje kouč.

Největší soupeřovo zbraní je podle kouče Nymburka rozehrávka a hra na křídle. „Jejich největší devizou je střelba dále od koše, případně vnik do podkošového prostoru. Na soupisce mají spoustu zkušených hráčů a dobrých střelců,“ varuje.

Biella si na rozdíl od Nymburka o víkendu vedla v domácí soutěži skvěle. Na palubovce posledního týmu italské Serie A Martosu Neapol zvítězila 124:54. Radost kazí jedině předchozí prohra v přípravě 62:107 s izraelským velkoklubem Maccabi Tel Aviv.

Utkání bude podle kursových expertů velmi vyrovnané, šance obou soupeřů na úspěch jsou stejné. Pokd věříte, že Nymburk dnes vyhraje, je pro vás připraven kurs 1,93:1. Se stejným kursem si můžete vsadit i na triumf hostů. Přímý přenos utkání vysílá ČT2.

Reklama