Hlavní obsah

Potvrdí Nymburk postup v Eurocupu?

Basketbalisté Nymburku se představí dnes večer v Lotyšsku na palubovce Ventspilsu. V posledním zápase základní části Eurocupu potřebují vyhrát, aby se probojovali mezi posledních 16 týmů soutěže. Pokud by se jim to podařilo, byl by to historicky největší úspěch samostatného českého basketbalu na klubové úrovni.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalista Nymburku Lewis bojuje pod košem Ventspilsu.

Článek

Ventspils rozhodně je porazitelným soupeřem. V základní skupině ještě nevyhrál, minule to v Bambergu odskákal debaklem skoro o 50 bodů. „Jejich kouče to stálo místo. Když se změní trenér, vždy se s družstvem něco stane. Uvidíme, zda k lepšímu nebo horšímu,“ uvažoval sportovní manažer Vratislav Šístek.

V Baltické lize, v níž nastupují kluby z Lotyšska, Litvy a Estonska, je Ventspils pátý s bilancí pěti výher a čtyř porážek.

Těsně před zápasem měli zdravotní problémy někteří hráči Nymburka, ale do zápasu by měli být v pořádku. Pokud dnes Nymburk nevyhraje, může mu pomoci ještě Bamberg. Jeho vítězství v italské Bielle posouvá Středočechy dál bez ohledu na jejich výsledek.

V další fázi Eurocupu se bude opět pokračovat ve čtyřčlenných skupinách. Dva nejlepší z nich půjdou do play-off, vítězové čtvrtfinále do Final Four. „Loni bylo Final Eight. Škoda, že to zrušili. Do té osmičky se s trochou štěstí dá dostat,“ míní Vratislav Šístek.

Podle bookmakerů Tipsportu je Nymburk v dnešním důležitém zápase favoritem, vsadit si na něj můžete s kursem 1,15:1. Na výhru domácích je připraven kurs 5:1. Utkání začíná v 19:30, přímý přenos vysílá ČT4.

Reklama