Hlavní obsah

Bookmakeři Tipsportu mají jasno: Oskara získá film Avatar!

Beroun, 5. února 2010 – Sázková kancelář Tipsport, jednička na trhu kursového sázení, vypsala stejně jako v uplynulých letech kursy na držitele prestižních ocenění americké filmové akademie Oskar za rok 2009. Sázet lze přitom na vybraných osm kategorií, např. na nejlepší film, nejlepší režii, nejlepší animovaný či nejlepší cizojazyčný film.

Foto: A.M.P.A.S.

DEFAULT TITLE

Článek

„Sázky na Oskary patří k velmi oblíbeným v oblasti tzv. společenských sázek, které pravidelně vypisujeme na vybrané kulturní či politické události. Každoročně se na Oskary prosází téměř jeden milion korun, letos však díky internetovému sázení očekáváme překročení milionové hranice,“ komentuje vypsání kursů mluvčí Tipsport Lubomír Ježek.

K nejvíce sledovaným patří již tradičně kategorie o nejlepší film, kterým by se za rok 2009 podle názoru bookmakerů Tipsportu měl s kursem 1,20:1 stát revoluční film Avatar, který kombinací živých herců a počítačové animace bez nadsázky představuje další milník ve filmové historii. Relativně vysoké šance však má s kursem 2,50:1 i válečné drama s názvem Smrt čeká všude, outsiderem této kategorie je naopak film  District 9 pojednávající o inteligentní formě mimozemského života (kurs 100:1).

V kategorii o nejlepšího herce ve vedlejší roli je s kursem 1,05:1 horkým favoritem bookmakerů Christopher Waltz  za roli důstojníka SS ve filmu Quentina Tarantina Hanební pancharti. Tento film má navíc při letošních Oskarech celkem osm nominací. Vítězem kategorie o nejlepšího herce v hlavní roli by se podle Tipsportu měl s kursem 1,20:1 stát Jeff Bridges za roli zatrpklého country zpěváka ve filmu Crazy Heart. Pomyslné druhé místo patři s kursem 5:1 charizmatickému Georgovi Clooneymu za výkon v komedii Lítám v tom.

Velmi vyrovnaná je kategorie o nejlepší ženský výkon v hlavní roli – rozhodovat se bude zřejmě mezi Sandrou Bullock s kursem 1,65:1 za roli ve velmi filmu Slabé místo (The Blind Side) a Meryl Streep za ztvárnění role někdejší televizní kuchařské hvězdy v romantické komedii Julie a Julia (kurs 2,40:1). „Kursy v této kategorii tak korespondují s průzkumem agentury Harris, podle nějž patří Sandra Bullock i Meryl k nejoblíbenějším herečkám ve Spojených státech za rok 2009“, uzavírá Ježek.

Reklama