Hlavní obsah

Posunou se házenkáři Kielu do čela soutěže?

Souboj pátého se druhým obstará dnešní zápas devatenáctého kola německé házenkářské ligy. Domácí Rhein-Neckar Löwen přivítá na své palubovce Kiel, který ztrácí na vedoucí Hamburk pouhý bod.

Článek

Na vedoucí pozici může Kielu pomoct český házenkář Filip Jícha, který byl vyhlášen jako nejlepší hráč německé soutěže a navíc byl hvězdou uplynulého mistrovství Evropy.

Hned dvě cenné trofeje získal Filip Jícha v posledních týdnech. Na uplynulém mistrovství Evropy, kde český tým dokázal překvapivě konkurovat i nejlepším mužstvům, byl zvolen tento zkušený reprezentant nejužitečnějším hráčem turnaje a navíc nejlepším střelcem s 53 góly.

Za rok 2009 mu navíc bylo přisouzeno i ocenění v Německu, kde byl vyhlášen nejlepším

házenkářem německé bundesligy za uplynulý rok. „Získat tohle ocenění je velká čest, ale velký podíl na něm mají také moji spoluhráči, bez nichž bych jej nezískal,“ nechal se slyšet Jícha. Ten v hlasování dostal 6255 bodů.

Hráči Kielu dnes dorazí na palubovku Rhein-Neckar Löwenu, který je v tabulce na páté pozici. Týmy se spolu utkaly během minulého roku celkem pětkrát (v lize, Lize mistrů a německém poháru), přičemž pouze jednou skončil zápas těsným vítězství 31:30 pro Rhein-Neckar Löwen, jinak se vždy radovali házenkáři Kielu.

Podle bookmakrů Tipsportu by měli být šťastnějším týmem i dnes, vsadit si na ně můžete s kursem 1,8:1, domácí šance byly zhodnoceny kursem 2,3:1. Utkání začíná ve 20:15, přímý přenos vysílá DSF.

Jsi na Facebooku? Sleduj nejnovější články a informace o sázení taky tam. Staň se naším fanouškem!

Reklama