Hlavní obsah

Postoupí Hamburk přes Anderlecht?

V bundeslize už sice Hamburk z bojů o nejvyšší pozice vypadl, ale stejně jako v minulém ročníku si zatím vede poměrně úspěšně v Evropské lize. Zatím se probojoval do osmifinále, ale před odvetným zápasem s Anderlechtem Brusel má velkou naději na postup do další fáze. Z prvního zápasu si totiž přivezl výhru 3:1.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Český záložník Hamburku David Jarolím oslavuje branku do sítě Anderlechtu Brusel.

Článek

Hamburk ale ještě nemá nic jasného, protože hráčům Anderlechtu se daří především na domácí půdě. V belgické lize vede o jedenáct bodů a jeho náskok je tak tři kola před koncem naprosto nedostižný. Neprohrál zde již pětkrát v řadě a i po porážce s německým výběrem zmobilizoval síly a naposledy soka z Genku přehrál 2:0. Teď ho však čeká mnohem těžší sousto.

Na titul si před sezonou a ještě v probíhajícím začátku brousil zuby i Hamburk, nicméně po několika zbytečných porážkách již ztratil reálnou naději. Nyní přijel na půdu Bayernu i Leverkusenu, po neskutečně dramatických bitvách ale prohrál vždy o branku. Jedinou vlaštovkou byla výhra na půdě poslední Herty Berlín.

Obránce domácích Jelle van Damme přesně vystihuje atmosféru celého týmu: „Stále věříme, že jsme schopní postoupit. Rychlým nástupem do hry by se to mohlo povést, potřebujeme kontaktní branku,“ prohlásil. „V Hamburku jsme hráli špatně, před naším publikem to bude jiné. Pocítilo to i Bilbao a já věřím, že se našeho tlaku dočká i německý tým,“ myslí na zlepšení.

Proti sobě se postaví s největší pravděpodobností i dva Češi, jelikož barvy Anderlechtu hájí v obraně Ondřej Mazuch a na druhé straně působí v roli kapitána týmu David Jarolím, jenž navíc v prvním duelu vstřelil gól na 3:1. Rekonvalescenci stále absolvuje záložník Anderlechtu Jan Polák, který si před sedmi měsíci vážně poranil koleno.

Pokud věříte, Anderlecht dnes porazí na svém hřišti Hamburk, je pro vás připraven kurs 2,45:1. Na vítězství hostů z Německa sázejte s kursem 2,85:1. Pokud si myslíte, že utkání skončí nerozhodně, můžete si vsadit „nulu“ při kursu 3,10:1. Utkání začíná ve 21:05, přímý přenos vysílá ČT4.

Zprávy ze světa kursového sázení na sazeni.sport.cz

Reklama