Hlavní obsah

Kdo vyhraje v Austrálii?

Hřebec se vzepjal při letošní premiéře mistrovství světa formule 1. Šampionát nejrychlejších vozů odstartoval v Bahrajnu dvojnásobným triumfem vozů Ferrari. Budou se piloti stáje z Maranella radovat i v Melbourne, kde v neděli odstartuje Velká cena Austrálie? Vsaďte si před kvalifikací a vydejte se na rychlou jízdu!

Foto: Jannis Behrakis, Reuters

Lewis Hamilton s mclarenem jede za Sebastianem Vettelem ze stáje Red Bull při kvalifikaci na GP Bahrajnu.

Článek

Při premiéře v Bahrajnu se Ferrari dočkalo po téměř dvouletém čekání dvojnásobného úspěchu. Piloti v rudých vozech na pouštní trati zastínili konkurenci a Ferrari získalo jubilejní osmdesátý double. Dvojnásobný šampion Alonso při svém debutu v italském týmu suverénně zvítězil před stájovým kolegou Massou. „Lépe začít nešlo,“ radoval se Alonso, který vyhrál velkou cenu poprvé od října 2008, kdy triumfoval v Japonsku. „Jsem v tom nejlepším týmu na světě,“ prohlásil bývalý pilot Renaultu, v jehož barvách získal oba své tituly. „Je to teprve první závod, ale máme výsledek, který si všichni hoši z Maranella zasloužili. Pro zbytek sezony jsem velkým optimistou,“ dodal Alonso, který je s kursem 2,2:1 hlavním favoritem bookmakerů Tipsportu na letošní celkové prvenství. Z pódia v Bahrajnu mával fanouškům i Massa, který si vychutnal velký návrat. V Grand Prix se Brazilec objevil poprvé od červencového zranění v Maďarsku, kde mu letící pružina prorazila lebku. Massa zůstal za svým parťákem šestnáct sekund. Na titul Brazilce sázejte s kursem 7:1.

Druhá výzva v Albert Parku

Seriál mistrovství světa nejrychlejších vozů pokračuje druhým dílem v Austrálii. Kdo uspěje v melbournském Albert Parku? Bookmakeři Tipsportu dávají v kvalifikaci nejvíce šancí na úspěch Vettelovi s kursem 2,8:1. Němec vybojoval pole position v Bahrajnu, v závodu jel pak dlouho pro vítězství, na trati kraloval ve 34 z celkových 49 kol, ale po potížích s výfukem se musel spokojit se čtvrtou pozicí. Tipsport ve Velké ceně Austrálie favorizuje Alonsa, na jeho druhý triumf v sezoně sázejte v kursu 3:1. Nejvíce vítězství v historii slavil v Melbourne Michael Schumacher (4×) a stáj Ferrari (6×). Loni v zemi klokanů vyhrál Jenson Button, tehdy v barvách debutující stáje Brawn GP, a zahájil cestu za titulem. Obhájce prvenství ovšem s kursem 25:1 na vítězství letos nepatří v Austrálii k hlavním favoritům.

Vyberte si z mnoha příležitostí k tipování. Sázet můžete i na to, zda během závodu v Melbourne vyjede (1,55:1) či nevyjede (2,15:1) safety car.

Reklama