Hlavní obsah

Kojoti trápí Detroit, i díky českým hokejistům

Výbornou sezónu zažívají hokejisté Phoenixu. Kojoti, kterým se před rokem nedařilo a trápily je i nesportovní problémy, jsou jako vyměnění. V základní části NHL získali skvělých 107 bodů, v prvním kole hrají s finalistou posledních dvou ročníků Detroitem. A vidět jsou i čeští hokejisté.

Foto: Carlos Osorio, ČTK/AP

Útočník Phoenixu Petr Průcha střílí gól do sítě gólmana Detroitu Jimmyho Howarda.

Článek

Phoenix úvodní zápas série vyhrál 3:2, vítězný gól a dvě přihrávky zaznamenal produktivní bek Derek Morris. Druhý duel líté boje v play-off příliš nepřipomínal. Rudá křídla zvítězila 7:4, čtyři góly hosté vstřelili v poslední třetině. Hattrick si připsal Henrik Zetterberg, dva góly a asistenci zaznamenal Valteri Filppula.

Série se přesunula do Joe Louis Arény, domácí fanoušci se ovšem vítězství nedočkali. Phoenix zvítězil 4:2 i díky přesným střelám Radima Vrbaty a Petra Průchy, dvakrát nahrával Martin Hanzal a jednou Zbyněk Michálek. Zkušený Detroit ale opět dokázal odpovědět, čtvrtý duel vyhrál 3:0. Opět se blýskl Zetterberg (2 góly), čisté konto vychytal Howard.

V dlouhodobé části byl s 65 body nejproduktivnějším hokejistou Kojotů Wojtek Wolski. Ten v play-off přidal čtyři body (3+1), o bod lepší je Lombardi. V dresu Detroitu po 70 bodech získali Dacjuk a Zetterberg, který ve čtyřech zápasech play-off přidal dalších sedm bodů (5+2).

Na vítězství Phoenixu si můžete vsadit v kursu 2,40, na výhru Detroitu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 2,35. Pokud očekáváte remízu po základní hrací době, je k dispozici kurs 3,70.

Reklama