Hlavní obsah

Hertha míří do druhé ligy, Schalke nehodlá v boji o titul zaváhat

Matematicky mají sice fotbalisté Herthy Berlín stále naději na udržení v bundeslize, reálné vyhlídky jsou ovšem pesimistické. Celek z německého hlavního města s Jaroslavem Drobným a Romanem Hubníkem v kádru ztrácí tři kola před koncem sezóny na nesestupové příčky pět bodů. V sobotním duelu navíc hostí druhé Schalke, které stále bojuje s Bayernem o titul.

Foto: Joerg Sarbach, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Schalke (uprostřed) se raduje se svými spoluhráči z branky.

Článek

Hertha doplácí na tragický podzim, kdy byla suverénně nejhorším celkem soutěže. V zimě přišel z pražské Sparty stoper Roman Hubník, ale Berlíňané se přesto sestupu nejspíše nevyhnou. V minulém kole Hertha remizovala ve Frankfurtu 2:2, její góly vstřelili Kačar a Raffael.

Schalke naposledy nezaváhalo v zápase proti Mönchengladbachu, k vítězství 3:1 přispěl dvěma góly (jedním z penalty) Rakitič. Zbývající gól svěřenců trenéra Magatha přidal v nastavení první půle Farfán.

Podzimní vzájemný zápas skončil výhrou Schalke 2:0. Nejprve svůj stý gól v bundeslize vstřelil Kevin Kurányi, v nastavení zvýšil z penalty Rafinha.

Na vítězství Herthy Berlín si můžete vsadit v kursu 3,81, na výhru Schalke vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 1,84. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,65.

Reklama