Hlavní obsah

Koller: Nehrál jsem, ale na srazu určitě budu

Jan Koller

Jan Koller sice byl s Borussií Dortmund v sobotu ve Frankfurtu nad Mohanem a seděl na lavičce, ale na trávník se nedostal. Přesto svěřenci trenéra Sammera zvítězili těsně 1:0 a v bundeslize se radovali z výhry na trávníku soupeře po deseti měsících. BUNDESLIGA OČIMA JANA KOLLERA

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Jan Koller

Článek

"Začnu plícemi, které už jsou v pořádku. Od středy jsem trénoval naplno, dokonce dvoufázově, abych si zlepšil kondici a koordinaci pohybů. Už v pátek jsem se cítil velmi dobře a byl jsem připravený hrát. S trenérem Sammerem bylo domluveno, že vyběhnu na posledních patnáct minut. To se však nestalo.

Začali jsme vcelku dobře a Reina dal po deseti minutách gól. Jenže pak jako by se spoluhráči lekli, že by mohli venku vyhrát. Naposledy se nám to povedlo loni v prosinci v Cottbusu. Soupeř to vycítil a začal tlačit. My už jsme se prakticky nedostali k vážnější akci. Naopak ve druhé půli jsme se zuby nehty bránili a dokonce jeden z našich obránců v závěru zápasu vykopával míč z prázdné branky.

Byly to hrozné nervy. Výhra a tři body však putovaly do Dortmundu, což je cenné. Máme velkou marodku, navíc se nám zranil další obránce, takže místo mne šel na trávník ve Frankfurtu zadák. Naše hra venku je hrozná. Nikdo neví proč, doma útočíme, hrajeme, venku se trápíme a není to jen tím, že by chyběl Tomáš Rosický, který je po operaci slepého střeva a tento týden by měl začít pomalu s běháním. Prostě venku jsme jako vyměnění, bázliví, bojíme se vymýšlet. Snad po tomto vítězství, byť na trávníku nováčka, se to zlomí.

Na sraz se moc těším. V Rakousku sice nejde o postup, ale pořád je to závěrečný zápas kvalifikační skupiny a my v něm určitě budeme chtít uspět co nejlépe, tedy minimálně neprohrát. Byla by škoda si tu krásnou sérii sedmnácti utkání bez porážky pokazit v osmnáctém.

Chybí několik kluků, vedle Rosy i Baroš a Šmicer, navíc Poborský s Ujfalušim jsou vykartovaní. Přesto máme dost silný tým na to, abychom to zvládli. Rosa možná přiletí do Vídně na zápas. Uvidí podle toho, jak se bude cítit. Výhra ve Frankfurtu byla malým dárkem k jeho třiadvacátým narozeninám."

Reklama

Související témata: